Zandenplasloop op zaterdag 12 november

NUNSPEET Een loop voor jong en oud van recreant tot topper, zo kan de Zandenplasloop in Nunspeet worden omschreven die op zaterdag 12 november zal worden gehouden rondom het mooie natuurgebied van de Zandenplas en Zandenbos. Vorig jaar waren er rond de negenhonderd deelnemers, uit de regio, Amersfoort, Zwolle, Flevoland en Hattem en ook uit het hele land, en ook dit jaar verwacht de organisatie, Loopgroep2000 een stijging in het deelnemersaantal ook al omdat het hardlopen nog steeds ongekend populair is.

Intersport Meijers is de hoofdsponsor die zorgt voor de aankleding van het start- en finishgebied nabij de kiosk op de Zandenplas. Tevens zorgt Intersport Meijers voor de prijzen op de 5 en 10 kilometer. Na de jeugdlopen die om 10.00 uur beginnen, volgen de 5 kilometerloop om 11.00 uur en om 12.00 uur de 10 kilometerloop. Ook dit jaar zullen een groot aantal leerlingen van het Nubogcollege Lambert Franckens uit Elburg meedoen aan de 5 kilometer. Ze volgden een achtweekse opleiding op school via IRUN2BFIT om deze te kunnen volbrengen.

Ook de startende lopers, die de beginnerscursus in Nunspeet gedaan hebben, zullen hun eerts 5 kilometer lopen. De 5 en 10 kilmeterafstanden starten met één ronde rond de Zandenplas waarna ze onder het viaductje van de snelweg hun afstand vervolgen en ook de laatste kilometer weer over de Zandenplas afleggen. Het parcours is gecertificeerd door de atletiekunie en geheel geasfalteerd. Er is een elektronische tijdswaarneming. Geluidswagen en speaker Jan de Bekker zijn aanwezig en ook is er voor wat entertainment gezorgd en voor de inwendige mens via de snackwagen met ook gezonde hapjes.

Er is een inschrijftent waar vanaf 9.00 uur ingeschreven kan worden en wel tot 10 minuten voor de start. Voorinschrijving kan via www.inschrijven.nl tot vrijdagmiddag 11 november 12.00 uur. Bekende namen als oud winnares en houder van het parcoursrecord Ilse Pol uit Twello, Wilfred Verhagen uit Woerden en Albert Meijer uit Ede, oud winnaars, Fransua Woldemarian de winnaar van de halve marathon van Nunspeet en nog veel meer sterke lopers uit de plaats, als Wout Mensink, Jan Willem Hage en regio als Joep Emmen.

Meer informatie op www.loopgroep2000.nl.