• WHC voorzitter Robert During: ,,Het gaat weer goed met WHC.”

    Jackie Laterveer

WHC wordt weer Wezeps

WEZEP Robert During is een tevreden man. Onder zijn leiding heeft WHC de weg omhoog gevonden, na een moeilijke periode en een dreigend faillissement. ,,We hebben de financiën weer op orde en bouwen stap voor stap aan een herkenbaar WHC. Ook sportief gezien gaat het prima. Ik ben enorm blij dat we dit samen hebben bereikt."

Jackie Laterveer

Over dat laatste is During resoluut. ,,Ik ben dan wel voorzitter, maar zonder mijn medebestuursleden en de vrijwilligers hier was dit niet gelukt." Trots: ,,Er wordt enorm veel werk verzet bij WHC, op allerlei gebieden. Daarbij doen we de dingen anders dan vroeger. Opener en transparanter. We willen dat WHC een club wordt waar iedereen graag komt. Of je nu komt voor het voetballen, voor vrijwilligerswerk of voor een stukje gezelligheid. WHC is van en voor iedereen."

VERSCHILLEN Over dat laatste verschillen de meningen nog wel eens. ,,Dat klopt. Dat was voor ons reden om samen met de KNVB zogenaamde spiegelavonden te houden waarbij leden, ouders van kinderen en vrijwilligers konden aangeven hoe zij over WHC dachten en tegen de club aankeken. Aanwezige bestuursleden mochten alleen luisteren en vooral niet reageren. Ik ben bij zo'n sessie geweest. Tenenkrommend was dat. Wat je dan hoort! Overigens ook veel onwaarheden, maar dat maakt eigenlijk niet uit. Voor diegene die het zegt, is het een waarheid. Uit de bijeenkomsten is een aantal punten gekomen waar diverse commissies mee aan het werk zijn, zoals de interne communicatie, het vrijwilligersbeleid en hoe inhoud te geven aan onze maatschappelijke betrokkenheid. Wij zijn bijvoorbeeld actief betrokken bij de viering van Koningsdag. Dat wordt op ons sportpark gehouden. Namens WHC zitten twee vrijwilligers in de organisatie en ook op de dag zelf leveren we een aantal vrijwilligers." Een beeld van de WHC-selectie is dat ze vooral bestaat uit spelers van buiten Wezep. ,,Dat was in het verleden zo, maar in de huidige selectie zitten al acht Wezepers. En dat worden er meer. We maken de kanteling naar een eerste elftal met voornamelijk eigen spelers. Daarvoor moeten we eerst onze jeugd op een hoger niveau brengen. We willen namelijk wel zo hoog mogelijk blijven voetballen. Een commissie van oud-eerste elftal spelers houdt zich daar mee bezig. Zij hebben onder meer de scouting weer op poten gezet."

MINDER Stellig: ,,Over een aantal jaren hebben we minder spelers van buitenaf nodig. En zij die wel worden aangetrokken moeten iets toevoegen wat we zelf niet in huis hebben. Ze moeten sowieso passen bij WHC en qua omgangsvormen, feeling en mentaliteit een blauw-wit hart hebben." Lachend: ,,Het had een Wezeper kunnen zijn, wordt de norm." Sportief gezien doet WHC het goed. ,,We staan derde en staan aan het begin van een belangrijke reeks duels. Woensdag spelen we een bekerwedstrijd tegen Alverna voor een plek bij de laatste vier. Zaterdag gaan we op bezoek bij koploper Flevo Boys en een week later spelen we tegen SVZW. Er wordt hard gewerkt en we zijn al een hele tijd ongeslagen. Maar het blijft voetbal, het kan alle kanten op."