• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

WHC Wezep promoveert na krankzinnige thriller

WEZEP Voetbalclub WHC speelt volgend seizoen weer in de hoofdklasse. De ploeg uit Wezep boog in de finale van de nacompetitie tegen Sportlust een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning.

Dick van der Veen

Als geen zinnig mens er nog in gelooft, Sportlust'46 kort na rust op een 2-0 voorsprong komt, recht WHC de rug. Wat zich voltrekt is een onvoorstelbare inhaalrace met in de allerlaatste seconde de winnende treffer.

VAN MARLE Alle drie de doelpunten koen van Jonathan van Marle, waarbij Mitchel Dijkhof een pluim verdient voor ragfijn aangeven bij dode spelmomenten. Sportlust beschikt over een uitstekende ploeg die direct het initiatief neemt en een aantal uitstekende kansen afdwingt. Slecht mikken enerzijds en goed keeperswerk van Jasper Kuiper anderzijds voorkomt voor de Wezepers een vroege achterstand.

Na een kwartier komt er wat meer evenwicht, waarbij toch de indruk ontstaat dat WHC met de handrem op speelt. Doelman Michael de Leeuw wordt slechts één keer op de proef gesteld. Dat gebeurt bij de eerste hoekschop van blauw en wit, waar een verdediger aan te pas moet komen om de bal van de doellijn te koppen.

KANSLOOS Sportlust beschikt in Issarti Zakaria over een architect die de spitsen keer op keer in kansrijke positie brengt. Het moet gezegd dat de Wezeper defensie na die eerste storm de aanvalsgolven goed dood legt. Tot de 45ste minuut. Dan laat het zich op links in de luren keggen. Een geoliede aanval eindigt bij Rick Wils die Kuiper met een lage schuiver kansloos laat. WHC komt niet lekke uit de kleedkamer. Het heeft even geen antwoord op fraai combinatiespel. Zakaria zorgt persoonlijk voor de beloning ervan. Dan lijkt het voor WHC uit en over.

SLIJTAGESLAG Dan gebeurt iets waar in de tweede helft van de competitie de ploeg niet aan toe kwam: een wederopstanding van de buiten categorie. ,,We wisten dat het een slijtageslag zou worden. Er zouden in het laatste half uur kansen komen. Maar eerlijk is eerlijk: die 2-0 leek mij ook een beetje teveel van het goede."

ONGRIJPBAAR Trainer Wiljan Mossing Holsteyn probeert met aanvallende wissels het tij te keren. Dat werpt vruchten af. Van Marle, die in de eerste helft niet los komt van zijn bewaker, schudt hem in de slotfase van zich af. Nadat hij eerst een hoekschop koppend afrondt scoort hij enkele minuten voor het einde van de reglementaire speeltijd na uitstekend werk van sneltrein Jelle Post, die de hele wedstrijd ongrijpbaar blijft maar wat in de eerste helft niets oplevert.

Als heel Wezep de dank naar boven stuurt omdat het toch nog op een verlenging uitdraait gebeurt het wonder van Woerden. Sportlust kan de bal niet meer weg krijgen, begaat overtredingen en als de laatste seconden wegtikken stuurt Dijkhof nog een keer de bal de zestien binnen. In de kluts springt de bal voor de schietgrage voet van Van Marle, raak.

VECHTPARTIJ In de explosie van vreugde die volgt, ook al omdat de uitstekende scheidsrechter Paarhuis meteen af fluit, geven we de matchwinnaar de tip om snel de bal in te pikken na de zuivere hattrick. ,,De reis naar Portugal gaat nu door", geeft hij door als bedankje. Bij een nederlaag was die in het gedrang gekomen. Jammer is het dat na afloop een massale vechtpartij uitbreekt als de supporters van Sportlust een fraai dundoek van WHC in de fik steken. Het kan de vreugde bij WHC niet temperen.