• Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto

WHC overtuigt tegen ACV

WEZEP ACV komt in Wezep van een koude kermis thuis. De gedachte dat na de aframmeling (5-2) in Assen de punten andermaal op een presenteerblaadje worden aangereikt moet het al snel laten varen. Dit WHC paart wilskracht aan een puike conditie, speelt goed in de organisatie en verovert tegen een van de beter ploegen in de hoofdklasse een even verdiend als kostbaar punt: 1-1.

Dick van der Veen

Voor de neutrale toeschouwer ontvouwt zich een aantrekkelijke, enerverende wedstrijd. WHC maakt vanaf de eerste omwenteling van de bal duidelijk dat de kansloze nederlaag in het uitduel niet is blijven hangen. Zowel voor als na rust kansen over en weer. De Wezepers beschikken dit seizoen in Jonathan van Marle nog over een trefzekere spits. Hij bewijst andermaal zijn waarde als hij in de twintigste minuut randje buitenspel wordt aangespeeld en keeper Ben Wormmeester het nakijken geeft. ACV heeft meer kwaliteit, is een team met balvaardige geroutineerde spelers, dat zich dit niet willen laten gebeuren. Naar het einde van de eerste helft toe dringt het de tegenstander terug. Kort voor de pauze kopt Marco van der Heide de knikker uit een hoekschop kiezelhard binnen.

STANDVASTIG Na rust, met de stevige brie sin de rug, denkt ACV snel orde op zaken te stellen. Het krijgt twee opgelegde mogelijkheden om die gedachte in realiteit om te zetten. Van der Heide verstapt zich als hij na één van de weinige missers in de Wezeper defensie vrij voor Jasper Kuiper opduikt en Erik Eleveld laat een nog betere gelegenheid onbenut. WHC herstelt zich en is in het vervolg gelijkwaardig. ACV hoopt met drie wissels het tij te keren. Dat lukt niet. Opvallend gegeven: in de slotfase beschikt WHC over de betere conditie. Invaller Mark van Petersen verzuimt om een vlotte combinatie af te ronden en Van Marle raakt met zijn inzet het net van de verkeerde kant. Ook ACV krijgt enkele mogelijkheden bij dode spelmomenten. Met de remise kunnen beide ploegen leven.

DEBUUT Bij de thuisclub maakt Thijs Dekker (ex Go Ahead Eagles) zijn debuut. ,,Ik ben blij met zijn komst. Hij voegt met zijn snelheid en het druk zetten op het middenveld extra elementen toe aan ons spel. Thijs heeft heel lang niet gespeeld, kan alleen maar beter worden", geeft Wiljan Mossing Holsteyn aan. Van hem krijgt het team een compliment voor het feit dat honderd procent naar de mogelijkheden werd geacteerd. ,,Je moet als trainer tevreden zijn wanneer de jongens datgene waar je door de week op stuurt in het veld ook uitvoeren. Voor mij heeft het gelijkspel tegen een gelouterde tegenstander meer waarde dan die ene punt. Dit is een elftal dat elkaar wil helpen. Kort en goed, het geeft de burger moed."