• Archieffoto.

    Eddy Bossenbroek

WHC herstelt zich tegen DOS'37

WEZEP Trainer Wiljan Mossing Holsteyn putte zich na afloop uit in complimenten. De druk was groot na de zeperd in Kampen tegen het nog puntloze Go Ahead. Niemand hoefde hem te vertellen dat het nog alles behalve flonkerend was tegen DOS'37. Alleen overwinningen kunnen de ploeg het zelfvertrouwen geven, hetgeen dan weer de poorten opent naar het betere voetbal.

Dick van der Veen

Na een redelijk goede eerste, waarin de Vriezenveeners ver teruggedrongen werden, volgde een mindere tweede helft waarin de spanning het gebrek aan raffinement moest compenseren. WHC ging met een verdiende voorsprong de rust in. Dat gebeurde met een frommelgoal van Menno Kamphuis waartegen fel werd geprotesteerd, omdat er sprake zou zijn van buitenspel. Het spektakel bleef beperkt tot twee grote kansen voor beide ploegen voordat een minuut was verstreken.

Trainer Jochem de Weerdt, jarenlang als speler actief in Wezep, zette de poppetjes wat anders. In de 54ste minuut kreeg Lennard Mulderij bij de tweede paal alle ruimte om in te koppen. WHC raakte er even door van slag. Passes kwamen niet aan, duels werden verloren, maar DOS'37 is ook geen hoogvlieger. Michel Dijkhof zag zijn knal op de vuisten van de doelman uiteen spatten.

De grootste kans kreeg DOS toen de lat WHC te hulp schoot bij een scrimmage. Het gevaar van de thuisclub lag op links bij Carlos Lopes Macedo. Hij glipte keer opkeer langs zijn tegenstander zonder dat er overigens uitgespeelde kansen uit voortkwamen. Met de inbreng van Mark van Petersen op rechts ontstond meer variatie. Hij was het die een gespierde inzet onvoldoende zag verwerkt waarna Jonathan van Marle randje strafschopgebied de bal geplaatst binnen schoot. Inde hectische slotfase waarin de bezoekers alles of niets speelden bleef WHC met enig fortuin overeind. De ontlading was groot, maar de Wezepers hebben een lange weg te gaan om tot een aansprekend geheel te komen.