• Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto

Wezepers maken het zichzelf onnodig moeilijk

WEZEP Ergens op Muldersingel moet een bord met de tekst 'Verboden 2-0 te maken' hebben gestaan. De toeschouwers en uw verslaggever zien het niet, de spitsen van WHC kennelijk wel, want die laten tegen het Groninger Gorecht tien opgelegde kansen onbenut.

Dick van der Veen

Ze hebben daarbij het geluk dat vroeg in de wedstrijd aanvoerder Vincent Oosterkamp een vrije trap fraai in de kruising krult en doelman Jasper Kuiper een lepe inzet met een uiterste krachtsinspanning over de lat tilt. Het scorend onvermogen werkt verlammend op WHC en schenkt Gorecht het vertrouwen in een goed resultaat. ,,Ik maak een compliment aan onze verdediging. Aanvallend is het vandaag niet best. Toch zijn we de op twee na best scorende ploeg in de eerste klas. Ik moet helaas zeggen dat we in de twee jaar dat ik voor de groep sta de stabiliteit voorin (nog) niet hebben kunnen bereiken", is trainer Wiljan Mossing hard voor zichzelf.

Oosterkamp en Schonewille zijn er deze middag weer bij. Voor de laatste is dat eigenlijk wat te vroeg. Hij ligt na de negentig minuten uitgeteld op het gras, nauwelijks in staat om het eindresultaat 1-0 in de mond te nemen. Het missen van al die opgelegde kansen in de eerste twintig minuten van de wedstrijd doet iets met de Wezepers. Zoiets in de sfeer van 'het balletje zal wel weer verkeerd vallen'. En als dat zelfs bij Jonathan van Marle het geval is, komt zand in de doelpuntenmachine.

AFGETROEFD Trainer Bert Vos van Gerecht geeft in zijn analyse toe dat zijn ploeg in de beginfase is weggespeeld. ,,Maar als je de hele avond met het mooiste meisje van de klas danst en niet scoort gaat een ander er vaak met haar vandoor. Dat hebben wij vandaag nagelaten." Hij doelt er mee op de tweede helft wanneer blijkt dat de Groningers best voetballend vermogen hebben met Robin Zuidema en Jos Lamain, die je zijn snelheid en balvaardigheid niet afziet. Door geconcentreerd verdedigen blijft het bij een paar paniekerige situaties, daar waar Van Marle en Post bij WHC in een gevecht om de grootste afzwaaier zijn gewikkeld.

Beide ploegen kennen sportiviteit een voorname rol toe. Daardoor kan de arbiter uit Goes veel laten gaan. Hij komt er goed mee weg. WHC krijgt volgend seizoen toevoer van onder meer Krul en Coenraad van Go Ahead, Veldhuis (Excelsior'31), Oude Booyink (DOS'37) Guveli en Spoelstra (CSV Apeldoorn). ,,Er zit best wat scorend vermogen tussen. Ik wil me nu eerst richten op de wedstrijd zaterdag in en tegen Montfoort. Wil je in de hoofdklasse acteren, dan moet je van ploegen onderin deze klasse kunnen winnen. Als dat niet het geval is heb je er ook weinig te zoeken", toont Mossing Holsteyn zich een realist.

Lukt het wel in Montfoort dan volgt een derde wedstrijd die mogelijk nog geen finale is. De verliezer van dat duel speelt met twee andere verliezers een halve competitie met als inzet één plek in de hoofdklasse. ,,Dan voetballen we dus tot Sint Juttemis", zegt de coach met een lach.