• WZC Wapenveld speelde op eigen veld verdienstelijk met 1-1 gelijk tegen het hooggeklasseerde SVI.

    Eddy Bossenbroek

Wapenvelders zijn schrik van de koplopers

WAPENVELD Net als vele koplopers eerder verdwaalde ook het hooggeklasseerde SVI in het Monnikenbos. Thuisclub WZC Wapenveld was beter toegerust op de winterse omstandigheden. De 1-0 voorsprong waarmee ze de rust inging was niet eens onterecht. Toen het in de rust ophield met sneeuwen en het veld beter bespeelbaar werd, SVI het tempo opschroefde leidde het surplus aan technische vaardigheid tot eenrichtingverkeer.

Dick van der Veen

Zeker na de vroege gelijkmaker bekroop al wat WZC ademde de vrees dat het weer niet zo zou gaan als in het uitduel, toen de ploeg binnen een kwartier werd opgerold. Dat gebeurde niet. SVI liep zich te pletter op een muur aan onverzettelijkheid en verloor twee kostbare punten in de strijd om de titel. WZC ging het duel aan met opgestroopte mouwen daar waar de opponent in de beginfase de indruk wekte het maar niets te vinden om in de kou te moeten acteren. De gestampte pot zegevierde in die fase over de nouvelle cuisine.

GEKLUNGEL Na achttien minuten strafte Everhard Stoffer geklungel in de Zwolse defensie af. Er ontspon zich een levendige wedstrijd met een sneeuwbui aan corners. WZC gaf niets weg. Het kreeg net voor de thee nog een paar goede mogelijkheden om SVI nog wat meer pijn te doen. De gelijkmaker in de 50ste minuut na slordig balverlies op het middenveld luidde de ommekeer in.

,,We hadden juist afgesproken om de eerste vijf minuten goed door te komen. Tja, dan krijgen zij vleugels. Moeten we ver terug. We hadden moeite met de beide vleugelspitsen. Met ons enthousiaste publiek er achter gaven we honderd procent. Het lukte met dank aan hun nummer 14 (Maurizio Parrella - redactie) die vrij voor doel de bal breed legde op…..een van onze verdedigers", kon aanvoerder Robin de Gruijter niet nalaten om op te merken. Bij de schaarse tegenstoten had het tegen het fel aandringende SVI ook maar zo op winst uit kunnen draaien. ,,Dat was teveel geweest", gaf ook trainer Egbert Zwijnenberg toe. Hij kon tevreden zijn met het feit dat werklust en technisch surplus elkaar in balans hielden. De Gruijter was niet verrast door de puntenoogst van WZC. ,,Vorig seizoen moesten we met een nieuwe formatie wennen aan het hogere niveau. Nu raken we op elkaar ingespeeld. We oefenen wat meer druk uit op momenten dat de wedstrijd dat toelaat. Er staan weer wat jonge spelers te popelen om de stap te maken."

TEVREDEN Wanneer is hij aan het eind van de competitie tevreden? ,,Als we ons handhaven", klonk het realistisch. Want gaan voor een derde periode lijkt een beetje misplaatst optimisme. Bij WZC zijn ze al lang blij dat tegenstanders met samengeknepen billen naar Wapenveld komen. En de zieke Johan Horst, Mister WZC, zal met de uitslag als medicijn wel weer snel opkrabbelen.