• Archief BDUmedia

VV Nunspeet pakt een punt bij DZC

NUNSPEET Voetbal Vereniging Nunspeet speelde zaterdag de uitwedstrijd bij DZC uit Doetinchem. Na twee nederlagen tegen resp. Go Ahead Kampen en SDVB  de hoogste tijd om met ten minste 1 punt in de bus huiswaarts te keren.

Bij Nunspeet startte Karim Mulder dit seizoen voor het eerst in de basis. Nunspeet begon opnieuw sterk aan de wedstrijd. Net als in de voorgaande wedstrijden werden er diverse kansen gecreëerd.

Zo werd de DZC keeper binnen 5 minuten al op de proef gesteld door een schot vanaf de rand van het strafschop gebied.
In de 14e minuut was het Marnix Tissingh die zijn schot door de DZC keeper gekeerd zag worden. In de 19e minuut wist Patrick Pluim gevaarlijk door te komen in het strafschop gebied. Maar zijn poging werd opnieuw onschadelijk gemaakt door de keeper.
DZC kreeg geen enkele ruimte om hier iets tegenin te brengen in de eerste helft, het wachten was dan ook opnieuw op een Nunspeetse voorsprong.
Na ruim een half uur spelen kwam die er dan ook. Een scherpe voorzet door Job Hoogedoorn vanaf rechts werd  binnen gegleden door Isa Kiziler. Dit betekende tevens de ruststand.

DZC speelde de 2e helft met de lange bal, dat leverde in de 50e minuut de aansluitingstreffer op. Het was een aanval opgezet over de linkerkant afgerond door Max Riekel, 1-1.
DZC bleef vervolgens deploeg met het meeste balbezit, maar wist de hechte verdediging van Nunspeet niet te verschalken. Nunspeet speelde op de counter en dat leverde voor de goal van DZC keeper Job Tadema nog een aantal spannende momenten op. Zo was Enes Keklikglogu van Nunspeet in de slotminuten bijna de matchwinner met een vrije kop kans voor open doel.
Er werd echter niet meer gescoord en zo kreeg Nunspeet opnieuw te weinig, en blijft het team van Freddy Smit steken op een 9 positie op de ranglijst.

Donderdag 8 november gaat Nunspeet op bezoek bij VVOG voor de beker, zaterdag 17 november brengt DTS uit Ede een bezoek aan sportpark de Wiltsangh.