VSCO'61 ziet concurrentie dichterbij komen

OOSTERWOLDE In de thuiswedstrijd tegen VRC uit Veenendaal speelDE VSCO'61 met 1-1 gelijk. De directe concurrenten wOnnen en daardoor neemt de degradatiespanning toe.

Toen scheidsrechter Nijenhuis voor de rust fluitte, stond VSCO'61 met 1-0 voor. Dat had zo maar volledig anders kunnen zijn. VRC liet enkele goede kansen onbenut. De eerste grote kans was voor VRC-spits Ruben Rentenaar. Uit een voorzet van rechts van Erik van de Putte kopte de aanvaller op de paal. Vooral met de aanvallen over de linkerflank in de eerste helft had VSCO'61 de grootste moeite.

VSCO'61 kwam in de 26ste minuut op voorsprong. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Rick Pul die de 1-0 scoorde. Even later schoot Dominique van de Grift op aangeven van Jan van 't Oever net voorlangs. Hierna kreeg VRC nog twee dotten van kansen. Opnieuw wist Ruben Rentenaar het net niet te vinden en even later verscheen de behendige Erik van de Putte alleen voor doelman Arjan ten Klooster. Hij passeerde doelman Ten Klooster, maar Colin Blaauw wist met een sliding een doelpunt te voorkomen.

De tweede helft had VSCO'61 verdedigend de wedstrijd beter onder controle. Toch kwam VRC onverwacht op gelijke hoogte. De linker aanvaller, Johan Mandemaker, schoot vanaf de rand zestien met een prachtige curve de bal in de bovenhoek. VSCO'61 beet van zich af en zag Thomas van de Kolk op aangeven van Luca Veldhoen overschieten. De grootste kans is uiteindelijk voor Dominique van de Grift. Op een pass van Jan van 't Oever kopte Van de Grift op de paal. VSCO'61 zag ook nog een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Met nog vijf wedstrijden te gaan, waarvan drie directe concurrenten wordt het een spannend slot van de competitie. Zaterdag wacht FC Horst dat bivakkeert in de middenmoot.