• Ab Donker

VSCO'61 wint bekerwedstrijd tegen IJVV

OOSTERWOLDE In de thuiswedstrijd tegen IJVV weet VSCO'61 een 2-1 overwinning te boeken. De basis voor de winst wordt gelegd in de eerste helft. De tweede helft moet VSCO'61 ver terug, maar weet de overwinning over de streep te trekken.

De eerste helft is VSCO'61 de betere ploeg. Al in de tiende minuut neemt het een 1-0 voorsprong. Rinse van der Velde stuurt Roel Wolff diep. Zijn voorzet wordt door Van der Velde breed gelegd en Gerwin de Leeuw scoort met een fraaie omhaal. Een aderlating voor VSCO'61 is het uitvallen van Rick Pul halverwege de eerste helft. Rick Sleurink is zijn vervanger.

Na een half uur spelen is VSCO'61 dichtbij de 2-0. Een vrije trap van de jarige Martijn Pluim belandt op de paal. Even later is het wel raak. Een vrije trap van Thomas van de Kolk wordt door Rinse van der Velde binnengekopt. IJVV vindt bijna de aansluitingstreffer uit een vrije trap van Hicham Ziyech. In de rebound wordt een paar keer ingeschoten, maar doelman Arjan ten Klooster blijft de situatie meester.

Direct na rust heeft de doelman van VSCO'61 geluk dat hij assistentie krijgt op de doellijn. Een vrije trap van Siebren Visscher laat de doelman glippen, maar wordt voor de lijn uit de doelmond weggewerkt. VSCO'61 mag niet klagen dat een overtreding van Ruben Buijserd met geel wordt bestraft, terwijl rood zeker niet misstaan had. Halverwege de tweede helft weet IJVV de aansluitingstreffer te scoren. Vanaf de penaltystip, na het neerhalen van Jonno Pruim door doelman Ten Klooster, scoort Hicham Ziyech.

In de slotfase is het voor VSCO'61 billen knijpen als IJVV blijft aandringen. Invaller Maarten Hindreks is dichtbij de gelijkmaker, maar schiet voorlangs. De laatste tien minuten moet VSCO'61 verder met tien man doordat Rinse van der Velde met een hoofdwond het veld moet verlaten en de wisselspelers verbruikt zijn. VSCO'61 weet uiteindelijk met de nodige moeite de overwinning over de streep te trekken en mag zich nu opmaken voor de eerste competitiewedstrijd. Volgende week speelt het uit tegen FC Horst. De wedstrijd begint om 14.30 uur.