• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

VSCO'61 gelukkige winnaar

OLDEBROEK Wedstrijden tegen OWIOS jagen de vechtlust bij VSCO'61 op tot aan het kookpunt. Wie dan over de kook raakt is Bart van Schoonhoven. Tachtig minuten lang zit hij zit op de bank te verbijten. Dan brengt Bulent Akar hem in om iets geks te doen.

Daar waar hij normaal al onverslaanbaar is sloven en schoffelen gooit hij er nu nog een schepje bovenop. Vlieg er in als een kamikazepiloot. Ver in blessuretijd gebeurt het. ,,Ik krijg de bal voor de voeten en denk maar één ding: schieten. Geen best schot trouwens." Bart glundert van oor tot oor. De bal verdwijnt via de binnenkant van de paal in het doel: 2-3. We verdenken hem ervanb dat ie ook nog het houtwerk kan betoveren.

OWIOS lijkt lang de drie punten binnen te hengelen. Hendrik Uitslag zet de Oldebroekers op voorsprong, een mnagistrale kopbal van de boomlange Rinse van de Vries brengt VSCO langszij maarverdediger Hendri Nagelhout zorgt er voor dat OWIOS alsnog met een voorsprong de rust in gaat. ,,We verzuimen de marge te vergroten en dat weet je dat VSCO'met hun tomeloze inzet en de lange bal naar de spits altijd gevaarlijk blijft". Trainer Guido Vierhuis ziet het gebeuren als eerst Dominique van de Grift net een kogel randje zestien de plooien glad strijkt en uiteindelijk Vanb Schoonhoven het vonnis voltrekt. ,,Bijzoner zuur", is de terechte constatering van de coach die niet overdrijft als hij een gelijkspel het resultaat was geweest wat de krachtsverhouding het best weer gaf.