• Henri van de Kolk

VSCO'61 blijft verrassen in bekeravontuur

OOSTERWOLDE In de thuiswedstrijd tegen zondag eersteklasser SC Bemmel weet VSCO'61 de volgende ronde te bereiken. Na een 1-1 eindstand beslist VSCO'61 het bekerduel via de penaltyserie (5-4). Ondanks het klassenverschil geeft VSCO'61 prima partij.

Het uiteindelijke gelijke spel is dan ook verdiend. VSCO'61 begint gehavend aan de wedstrijd door het ontbreken van een aantal spelers vanwege ziekte en blessures. Daarnaast neemt hoofdtrainer Bülent Akar geen risico met enkele spelers die lichte blessures hebben.

VSCO'61 krijgt in de eerste helft twee goede kansen. Eerst verschijnt Martijn Pluim alleen voor doelman Luuk Magdelijns, maar lobt de bal over het doel. Na een schot van Thomas van de Kolk laat doelman Magdelijns de bal los. Rinse van de Velde pikt de bal op, maar mikt ook over.

De beste kans voor SC Bemmel komt na een voorzet van aanvoerder Ricky Houterman. Johan Knipping schiet echter de bal tegen de onderkant lat. In de slotfase van de eerste helft dringt SC Bemmel aan, maar doelman Alex Grootenhuis brengt op een drietal doelpogingen goed redding.

In de tweede helft lijkt VSCO'61 na tien minuten op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Bart Schoonhoven scoort Jan van 't Oever. Scheidsrechter Harmelink keurt het doelpunt af, omdat Van 't Oever geroepen heeft "laat maar gaan". Twee minuten later scoort SC Bemmel met een afstandsschot van Bram van de Pol.

Lang duurt het niet dat VSCO'61 op gelijke hoogte komt. Op een mooie steekpass van Jan van 't Oever scoort Thomas van de Kolk in de 65e minuut beheerst de 1-1. Hierna ontstaan er weinig kansen over en weer waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Penalty's moeten de beslissing brengen en VSCO'61 trekt hierbij aan het langste eind. Doelman Alex Grootenhuis weet de laatste penalty van Tim Vonk te keren.

De volgende tegenstander is DUNO (D)oorwerth. Opnieuw speelt VSCO'61 dan thuis. Wanneer deze wedstrijd gespeeld wordt is nog niet duidelijk.