VSCO'61 bekert door na derde overwinning

HATTEM In de uitwedstrijd tegen vv Hattem weet VSCO'61 een 2-3 overwinning te boeken. Door dit resultaat weet VSCO'61 alle drie poulewedstrijden te winnen en plaats zich hierdoor voor de knock-outfase.

Sprankelend is het niet wat op sportpark 't Achterveen op de stroeve grasmat wordt neergelegd. VSCO'61 heeft moeite met het trage veld en loopt daardoor al binnen vijf minuten tegen een achterstand aan. Lawrence van der Beld profiteert van foutief verdedigen en zet Hattem op 1-0. Even later is Van der Beld opnieuw gevaarlijk vanuit de omschakeling maar wordt teruggefloten vanwege buitenspel.

VSCO'61 krijgt ook haar mogelijkheden. Bart Schoonhoven schiet bij de tweede paal te zacht in zodat redding kan worden gebracht. Op aangeven van Bart Schoonhoven krijgt Rinse van der Velde een uitgelezen mogelijkheid, maar hij schiet voorlangs. Tien minuten voor rust komt VSCO'61 op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Bart Schoonhoven kopt Rinse van der Velde de 1-1 binnen. VSCO'61 heeft pech dat Jan van 't Oever geen doel treft doordat de bal via eigen speler Dominique van de Grift op de doellijn wordt gestuit.

De tweede helft lijkt VSCO'61, dat de betere ploeg is, snel orde op zaken te stellen. In de 53e minuut breekt Bart Schoonhoven door en weet beheerst de bal over de uitkomende doelman Stefan de Weerdt te liften (1-2). Lang kan VSCO'61 niet genieten van de voorsprong. Een minuut later scoort Felix Noordberger de 2-2 na zwak verdedigend werk van VSCO'61.

Hierna krijgt VSCO'61 enkele goede mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen. Bart Schoonhoven lijkt alleen op de Hattem-goalie af te stevenen, maar krijgt door het te lange gras de bal niet goed mee. Dominique van de Grift schiet hard in na een mooie balcontrole, maar doelman De Weerdt redt. Tenslotte weet BartJan de Zwaan na goed doorzetten van Bart Schoonhoven de eindstand op 2-3 te bepalen.

Volgende week start de competitie voor VSCO'61 met een uitwedstijd om 15:00 uur tegen sv Otterlo.