• Lex Van Lieshout

VSCO strandt in bekertoernooi

OOSTERWOLDE VSCO'61 heeft in het bekerduel tegen DUNO niet opnieuw kunnen stunten tegen een eersteklasser. Op basis van de tweede helft had VSCO'61 meer verdiend, maar moest toch met 0-2 manmoedig het veld verlaten.

De eerste helft is DUNO duidelijk de overheersende partij. De organisatie vanVSCO'61 staat echter goed en er worden weinig kansen weggegeven. Carlos Dos Santos is enkele malen dreigend, maar komt niet tot scoren. In de 26e minuut weet Dos Santos wel het net te vinden. Uit een voorzet van Ted Heijckmann weet hij de 0-1 binnen te schieten. Niet waarneembaar voor de scheidsrechter is dat hij bij het controleren van de bal hands maakt.

AANDRINGEN VSCO'61 dringt in de slotfase van de eerste helft aan om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Doelman Ruben te Witt brengt moeizaam redding op een schot van Rinse van de Velde. Van een foute inspeelpass van de doelman weet Thomas van de Kolk even later niet te profiteren.

AFGEKEURD De tweede helft laat een ander spelbeeld zien. VSCO'61 zit kort op de bal en laat de tegenstander niet voetballen. Het is VSCO'61 dat de bovenliggende partij is en de beste kansen krijgt. Rinse van de Velde scoort, maar scheidsrechter Weghorst keurt het doelpunt af omdat de doelman de hand op de bal zou hebben. Na de wedstrijd wordt hier nogal verschillend over gedacht.

DOELPUNT? Martijn Pluim komt alleen voor doelman Te Witt, maar door goed uitkomen van de doelman wordt een doelpunt voorkomen. Uit een corner van Jan van 't Oever kopt Dominique van de Grift goed in maar de doelman stopt de doelpoging. Even later lijkt opnieuw uit een corner van Jan van 't Oever nu Rinse van de Velde te scoren. Heel VSCO'61 claimt een doelpunt, maar deze wordt niet gegeven.

BESLISSING In de slotminuten, terwijl VSCO'61 één op één speelt, scoort Rick Timmer met een mooi afstandsschot de 0-2, waarmee de bekerwedstrijd is beslist. VSCO'61 heeft de huid duur verkocht en had zeker op basis van de tweede helft een gelijkspel verdiend. Zaterdag wacht de topper in de competitie tegen SVI. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur.