• Noord West Veluwe Foto
  • Noord West Veluwe Foto
  • Noord West Veluwe Foto
  • Noord West Veluwe Foto

VSCO en OWIOS zijn veilig na tamme derby

OOSTERWOLDE Het ziet de supporters van VSCO61 en OWIOS groen en geel voor de ogen, maar niet in de betekenis die Van Dale daaraan toeschrijft. De return eindigt in een salonremise (0-0), waardoor beide teams hun verblijf in de tweede klasse met een jaar verlengen.

Dick van der Veen

Hoe anders had dat kunnen zijn als zei een week ervoor niet samen zes punten binnen hadden gehengeld. Bij de aftrap bevinden ze zich al voor driekwart in veiligheid, een beetje afhankelijk nog van het gebeuren op de andere velden. Daar houden Horst en Blauw Geel elkaar in evenwicht, waardoor de laatste competitiewedstrijd in Oosterwolde noch in Oldebroek voor opwinding kan zorgen. OWIOS zet wat meer druk, omdat de uitgaanspositie iets minder goed is. Dat levert niet of nauwelijks kansen op. Wel een handvol corners die vrij gemakkelijk onschadelijk worden gemaakt.

,,Wij hebben er voor gekozen om OWIOWS het spel te laten maken en via de omschakeling een slag te slaan. Eerlijk gezegd is er weinig gecreëerd. Alleen vlak voor afloop kopte Rinse van de Velde een voorzet goed in. Hun keeper Chris van de Poll haalde de bal er  uit met een knappe reactie. Het was een zwaar seizoen met veel blessures. We moesten de mouwen opstropen. Niet altijd goed voetbal, maar iedereen weet dat de kanaries moeilijk in hun vlucht te stoppen zijn. Noem het karakter." Aanvoerder Ruben Buijserd kan leven met de brilstand. Dat ligt voor zijn collega Bennie Veldhoen niet anders.  Een derby waarbij het laatste fluitsignaal niet te vroeg kan vallen…

 ,,Voor het publiek een saaie wedstrijd inderdaad. We hebben geprobeerd om via een zege aan alle onzekerheid een eind te maken. Daar zijn we niet in geslaagd. Het is ook een beetje hinken op twee gedachten." Op enig moment raakt de complete as van OWIOS geblesseerd. Na  de terugkeer van Veldhoen en Cornell Balk voegt de ploeg acht kostbare punten aan  het totaal toe. Genoeg om het vege lijf te redden.

AFSCHEID Scheidsrechter Jos Huis in 't Veld uit Elburg leidt zijn laatste wedstrijd. Hij kan het af zonder kaarten. Na  afloop ontvangt hij de gouden scheidsrechtersspeld van de KNVB en bloemen van beide ploegen. ,,Het blijft een derby. Ik kon het af met enkele vermanende woorden." Jos floot liefst 14 jaar op het hoogste amateurniveau. Een hoogtepunt noemt hij de Veenendaalse derby tussen DOVO en GVVV. ,,Er stonden 3.500 toeschouwers langs de lijn." Ook doelman van de Poll hangt de schoenen aan de wilgen. Zijn redding op de kopbal van Van de Velde leverde als je het zo wilt zien een belangrijk punt op. Al met al redende voor alles en iedereen om zich na afloop in het feestgedruis te storten. Volgend seizoen zullen de ontmoetingen tussen de beide kemphanen ongetwijfeld meer spanning opleveren.