• Archief BDUmedia

'Voltallig bestuur Elburger SC treedt per direct af'

ELBURG Het bestuur van de Elburger SC heeft op maandagavond 11 maart tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering aangegeven per direct en voltallig af te treden als bestuur van de voetbalvereniging. Dat meldt het bestuur in een persbericht.

,,Aan deze beslissing liggen een aantal redenen ten grondslag maar de voornaamste reden is dat wij van mening zijn dat er binnen de vereniging onvoldoende draagvlak is om adequaat te kunnen functioneren."

In de ledenvergadering van oktober 2018 heeft het bestuur een nieuwe commissie, genaamd Commissie Toekomst ESC (CTE), naar voren geschoven. Deze commissie, op dit moment bestaande uit Andries van de Beek, Wilfred Westerhuis, Mathijs Frik en Niels Bosman, heeft de opdracht om voorwaarden te creëren voor een stabiele toekomst van de vereniging.

Door het per direct aftreden van het huidige bestuur is de belangrijkste taak voor de korte termijn dat de CTE op de eerstvolgende algemene ledenvergadering, in oktober, een nieuw bestuur kan voordragen aan de ALV. Het huidige bestuur zal tot deze reguliere ALV demissionair aanblijven en de lopende zaken afhandelen. ,,Vanzelfsprekend zullen zij de CTE, daar waar nodig, blijven ondersteunen."