• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Vervolg voor Hattem in bekeravontuur

HATTEM Als Hattem in de slotfase een verdiende 2-0 voorsprong prijs geeft en een puik gespeelde wedstrijd in een teleurstelling lijkt te eindigen, is er altijd nog aanvoerder Jeroen van Maanen. Hij meldt zich vanuit de defensie aan het front om met een magnifieke kopbal een voorzet op maat van Mark de Haan binnen te knikken.

Dick van der Veen

Dat betekent 3-2 en een vervolg in het bekeravontuur. ,,DOS kampen denkt op routine de klus te klaren. Er komt meer aan te pas. We hebben veel energie in de wedstrijd gestoken en de Kampenaren niet in hun spel laten komen." Trainer Hans Roeland kan er aan toevoegen dat er tussen de bedrijven door ook heel leuk wordt gevoetbald. Steeds de vrije man vinden, vlotte combinaties, nauwelijks wat weggeven en de duels winnen.

De nummers één in respectievelijk de derde klas B en de tweede klas H trakteren het publiek op een aantrekkelijk duel met een opwindend laatste kwartier. Hattem zet de opponent van het begin af aan onder druk. Die komt binnen een minuut goed weg, maar moet in het vervolg acht corners weggeven en ziet op slag van rust Rabbi Ezzat een strafschop missen. Hij mag aanleggen, omdat spits Felix Noordberger onderuit is gehaald. Hij is degene die normaal de elfmeter trappen neemt, maar moet nu licht geblesseerd toezien.

Ook na rust, als DOS meer tegenstand biedt, zijn de beste kansen voor de thuisclub. Met een loepzuivere vrije trap randje zestien krult Noordberger de bal in de kruising. Als dezelfde speler zich vrij speelt, de aanstormende Talaljan vindt en deze fraai afrondt, lijkt de wedstrijd beslist. Dan het spel van de negens. Noordbergen gaat veiligheidshalve naar de kant, bij DOS brengt trainer Kwakkel topscorer Twan Knul in. Hij bewijst binnen de kortste keren dat zijn rentree na een lange blessure eraan zit te komen. Eerst profiteert hij van een blunder van doelman Rutger Pierik en even later rondt hij een prima assist van Raymon Beuling af. ,,Dat kan ik ook`, moet Van Mannen hebben gedacht.

Ver in blessuretijd helpt hij Hattem alsnog aan de overwinning. ,,We werken iedere week op de training aan combinatie voetbal. Dat gaat gepaard met keihard werken. De competitie is voor ons nummer één .Toch willen we ook in de beker verder. Hopelijk wacht ons nu een aansprekende tegenstander." Roeland komt de eer toe de capaciteiten van Talaljan sturing te geven. Daarnaast heeft hij in Yannick Rave een speler die kennelijk twee paar longen heeft. ,,Hij kan slechts één keer trainen. Moet het vaak met invalbeurten doen. Als ie nog een keer vaker zou kunnen oefenen komt het beest in hem helemaal los", aldus de trainer, die weet dat het elftal op leeftijd raakt en er geen jeugdig talent aan de deur klopt.