• Centrale verdediger Michiel de Gooijer (l) en doelman Richard Tijssen van SEH.

    Jackie Laterveer

Verliezend SEH duo geeft niet op

HEERDE Enkele uren na de met 1-2 verloren wedstrijd tegen EZC, zijn SEH verdediger Michiel de Gooijer en keeper Richard Tijssen nog zwaar teleurgesteld en merkbaar aangeslagen. Logisch, de laatste vijf duels leverden de Heerdenaren slechts één punt op. Verslagen zijn ze echter niet: ,,Tot de winterstop zijn er gelukkig nog twee wedstrijden te gaan."

Jackie Laterveer

 

De Gooijer: ,,We willen niet op de negende stek de winterstop in. Dat is geen plek waar we willen staan. We hebben wat recht te zetten. Zo voelen we dat." Tijssen: ,,We moeten dan wel scherper zijn. Er moet echt een schepje bovenop, tijdens de wedstrijden en tijdens de trainingen. Dat is iedereen binnen het team duidelijk. Dat zijn we tegenover onze vaste supporters ook verplicht. We merken dat zij in deze periode achter ons blijven staan. Dat is fijn."

 

TERUGKEREN SEH begon het seizoen met hooggespannen verwachtingen. De degradant van vorig seizoen wilde zo snel mogelijk terugkeren naar de derde klasse. De eerste twee competitiewedstrijden in 4C werden dik gewonnen, met 2-6 en 5-0. Vervolgens kwam de klad erin. Tijssen vol vertrouwen: ,,Maar alles is nog mogelijk. In het kampioenschapsjaar (2015 red.) stonden we met de winterstop elf punten achter de koploper. De tweede helft van het seizoen wonnen we alles en werden we kampioen." Na een korte stilte: ,,Niet dat ik verwacht dat we kampioen worden. Maar we kunnen beter dan we laten zien." De Gooijer: ,,Aan het eind van het vorige seizoen zijn vier, vijf basisspelers gestopt. Daar zijn spelers uit de eigen jeugd voor teruggekomen. Verder zijn enkele geroutineerde spelers op dit moment geblesseerd zoals Marthijn van der Steege en Frank Olthuis. Het kost gewoonweg tijd om goed op elkaar ingespeeld te raken. We spelen daardoor te wisselvallig en zijn nog volop aan het bouwen."

Tijssen ziet ook een andere oorzaak: ,,Bij tegenslag komt te snel de klad erin. In plaats van de mouwen op te stropen, laten we het erbij zitten. We maken daarin gelukkig wel stapjes maar dat gaat langzaam." Waarop De Gooijer toevoegt: ,,En we creëren te weinig kansen. Kortom, het kan en het moet beter." Meesmuilend: ,,En een beetje meer geluk zou ook welkom zijn. Dat hebben we de laatste tijd niet." Opmerkelijk: naast spelers van het eerste zijn de mannen bovenal verenigingsmensen. Beiden zitten ze in het jeugdbestuur en samen geven ze elke zaterdagmorgen voetbaltraining aan de mini-pups, kinderen van vier en vijf jaar. Tijssen: ,,Dat is leuk om te doen. Die kinderen hebben zoveel plezier in het voetballen. Leuk om daar aan bij te dragen."

 

KANTEN Zaterdag speelt SEH uit tegen Wijthmen. Tijssen: ,,Gezien de resultaten van de afgelopen jaren wordt dat een zware wedstrijd. Het kan alle kanten op." De Gooijer: ,,We zullen moeten winnen, willen we nog enigszins naar boven kunnen kijken." Lachend: ,,Na een gewonnen wedstrijd smaakt een biertje echt zoveel beter."