Veldtoertocht Toerclub Hattem

HATTEM Toerclub Hattem houdt zaterdag 19 december de veldtoertocht Rabo Hattems Mooiste. Meer dan 70 leden van de toerclub staan die dag klaar om de deelnemers zo goed mogelijk te begeleiden en te verzorgen. De tocht , die voor de 21e keer wordt georganiseerd, heeft al jaren een 2 sterren predicaat vanwege de perfecte organisatie, veiligheid en bewegwijzering. De route is volledig voorzien van duidelijke pijlen waardoor de route moeiteloos te volgen is. Op de route zijn diverse herkenningspunten met duidelijke letteraanduiding aangebracht zodat bij calamiteiten de organisatie en hulpdiensten snel ter plaatse kunnen zijn.

Bij gevaarlijke oversteekpunten staan verkeersregelaars. De aanrijroute naar het sportpark wordt middels bordjes TCH aangegeven. Aangekomen bij het sportpark is er voldoende parkeergelegenheid. De deelnemers hebben de keuze uit 2 afstanden namelijk 30 en 50 km. De start is tussen 09.30 - 10.30 uur vanaf het sportpark Het Achterveen Konijnenbergerweg bij de voetbalvereniging Hattem. Er is voldoende douche en kleedgelegenheid aanwezig.

De route is spectaculair o.a. door natuurgebieden rond Hattem (Petrea, Fliphul, motorcrossbaan) Wapenveld en Heerde. Onderweg is er een verzorgingsplein ingericht met een service/materiaalwagen en verzorging voor de deelnemers met warme bouillon, thee, krentenbollen en bananen. Tevens is ook het Rode Kruis aanwezig. Op de route rijdt ook een servicewagen die gestrande fietsers kunnen helpen.

Ook dit jaar is er een beker beschikbaar voor de grootste groep. Jeugd tot en met 16 jaar heeft de mogelijkheid gratis deel te nemen. Na afloop kan de fiets worden afgespoten.

Kosten 5 euro en leden NTFU krijgen 1 euro korting op vertoon van ledenpas. Ook is inschrijving via Scan & Go mogelijk. Informatie via : www.toerclubhattem.nl of bel 06-53746045