• Er is ieder jaar veel belangstelling voor de evenementen van Toerclub Hattem.

    Eigen foto

Veldtoertocht Toerclub Hattem

HATTEM Mountainbikers zijn zaterdag 16 december welkom in Hattem om mee te doen aan een veldtoertocht. Deze tocht wordt mogelijk gemaakt door zeventig vrijwilligers van de toerclub.

De tocht wordt voor de 23e keer gehouden en heeft volgens de metingen van de NTFU, een 2 sterren predicaat vanwege de organisatie, veiligheid en bewegwijzering. De route is geheel voorzien van duidelijke pijlen waardoor het moeiteloos te volgen is. Op het parcours staan herkenningspunten met letteraanduiding, zodat deelnemers aan de hulpdiensten door kunnen geven waar ze zich bevinden als er eventueel een calamiteit is. Bij de gevaarlijke oversteekpunten staan verkeersregelaars.

STARTPUNT De aanrijroute vanaf de snelweg naar het startpunt, sportpark Het Achterveen bij vv Hattem, is middels bordjes TCH aangegeven. Deelnemers hebben de keuze uit twee afstanden, namelijk 30 en 50 kilometer. De start is gepland tussen 09.30 en 10.30 uur. Op het sportpark is voldoende douchegelegenheid. De route is spectaculair door natuurgebieden rond Hattem. Deze route is tot stand gekomen door veelvuldig overleg met terreineigenaren. Op de route zijn de beklimmingen met namen en percentages aangegeven. Onderweg is er een verzorgingspost met verzorging van de inwendige mens (bouillon, krentenbollen, thee, bananen en sportdrank). Ook is hier het Rode Kruis aanwezig ,een materiaalpost van Stouwdam Wezep en voor de hoge nood, een toiletwagen. Een servicewagen rijdt rond op het parcours om eventueel gestrande MTB'er te helpen. De organisatie hoopt de 25.000e deelnemer sinds de start in 1993 te verwelkomen.

AANSCHAF Deelname kost voor niet-leden 7 euro en voor mensen van een NTFU ledenpas 5 euro. Een euro gaat naar de aanschaf van een duofiets voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Scan &GO is mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website www.toerclubhattem.nl. Bellen kan ook en wel met telefoonnummer 06-53746045.