• Archieffoto van de editie in 2015.

    Jackie Laterveer

'Veel aanmeldingen voor Nunspeetse Keiler'

NUNSPEET De inschrijving van teams voor de strijd om de Nunspeetse Keiler 2018 ging Oudjaarsnacht, precies om 0.00 uur open. Binnen twee uur waren er tien teams ingeschreven, meldt de organisatie. ,,De Keiler-organisatie verstuurde druk berichten naar elkaar. Niet alleen kwamen er app-jes en sms-jes binnen met de 'allerbeste wensen voor 2018', ook kwamen er reacties: 'dit hebben we nog nooit meegemaakt' en 'wat gebeurt hier, waar eindigt dit?' Op 1 januari aan het einde van de dag, stond de teller op 23 ingeschreven teams.

,,Zoveel teams die zich zo vroeg hebben ingeschreven, is in al die jaren nog nooit gebeurd", zo stelt 'mister Keiler', Bart Noij. ,,De Keiler lijkt wel een cult-evenement te worden. Je moet er bij zijn geweest, je moet dit hebben meegemaakt. De teams zijn kennelijk al in training en goed voorbereid, want met de inschrijving hebben sommige teams al een foto geüpload, compleet in trainings-outfit van hun sponsoren".

De Keiler-organisatie schrijft alle teams in. De eerste zestig teams die inschrijven en voor 1 mei aanstaande hun inschrijfgeld hebben overgemaakt, doen in ieder geval mee. Teams die een hoger inschrijfnummer krijgen, worden op een wachtlijst geplaatst. De vraag van de organisatie aan alle sponsoren en geïnteresseerde teams is dan ook om zo snel mogelijk te reageren.

De wedstrijd om de Nunspeetse Keiler 2018 vindt voor de 23ste keer plaats op zaterdag 2 juni. Het startsein wordt om 8.10 uur gegeven op het Marktplein in Nunspeet.