• Tom Tangelder (rechts) koestert de Zilveren Schoen; Jurrian Berkhoff houdt de vaste prijs in zijn handen. 

    Dick van der Veen

Vaassen heeft de beste verdediging

VAASSEN De Veluweland.nl Cup ofwel de Zilveren Schoen van Mieke's Sieraderie voor de club met de beste verdediging staat sinds eind vorige week in de prijzenkast bij sv Vaassen. Met slechts 25 tegentreffers geeft de promovendus in de vierde klasse G van het zondagvoetbal het seizoen extra kleur.

Dick van der Veen

De geslaagde inhaalrace op het favoriete Beekbergen – een kloof van 12 punten overbrugd – heeft alles te maken met de defensieve kwaliteiten van blauw en wit. Tom Tangelder beaamt deze conclusie met een lach. Hij is dit seizoen door de trainers Daniel Tuasela en Edward Fennebeumer naar de spits gedirigeerd. ,,Het is een bekend gegeven dat we moeilijk scoren.Ik ben er ook niet één die er zo maar twintig in rost. Een balletje vasthouden en de knikker doorkoppen naar vrijstaande mensen, dat is mijn ding. Net als Erik Hagen die eerder op die plek stond. En je ziet dat de jongens achterin het met onze zuinige productie toch wel klaren." Dat laatste met een knipoog naar Jurrian Berkhoff, die centraal achterin bijdraagt aan het succes. ,,Een overwinning met eigen jongens. De zege voor het collectief. Er zijn wel andere tijden geweest", zeggen voorzitter Ben Meuleman en secretaris Gert Steunenberg. Een verwijzing naar de situatie van voor het nieuwe denken toen met regelmaat spelers werden gehaald. ,,Deze knapen hebben alles voor elkaar over, betalen net als iedereen contributie. We zijn er trots op", krijgen we nog mee. Als beloning maakte de selectie een reisje naar Mallorca.


SMALLE BASIS Spelers en bestuur maken er geen geheim van dat het ontbreken van A- en B-jeugd een handicap is. Vooral nu Dylan Jonker, Stefan van de Worp en Terence Meijer om moverende redenen hebben afgehaakt en er alleen de komst van de aanvoerder van Orderbos tegenover staat. Waarbij nog enige hoop bestaat dat Dylan zich bedenkt. ,,We gaan er vanuit dat we samen met Epe en KCVO in één afdeling komen. Ik had nooit gedacht dat we op zo'n korte termijn oog in oog zouden staan met Epe. Aan het begin van het vorig seizoen lagen twee klassen tussen ons." Vaassen heeft in verschillende opzichten een prima relatie met KCVO en VIOS. De bestuurders: ,,We proberen de wedstrijden tegen KCVO op zaterdagavond te spelen. Een knalfuif erna. Prachtig toch?" Een eventueel samengaan tussen twee van de drie verenigingen is niet actueel. ,,Stel dat de gemeente de grond aan de Woestijnweg wil benutten voor nieuwbouw. Dan is de kans aanwezig dat niet alle drie verenigingen elders een nieuw toekomst opbouwen." De spelers noemen het nieuwe seizoen geslaagd als ze ergens in het rechter rijtje van de fatale plaatsen wegblijven.

,,We moeten realistisch zijn en erkennen dat we niet het materiaal in huis hebben om mee te doen. Toch zal het tegen ons kwaad kersen eten zijn. Onze teamgeest is een toegevoegde kwaliteit." Vaassen heeft met beperkte middelen het maximale bereikt. Een club met pit die in 1974 de laatste sparringpartner was van Oranje.