• TC Hattem

Toerclub Hattem houdt veldtoertocht 'Craft Hattems Mooiste'

HATTEM Op zaterdag 17 december organiseert Toerclub Hattem de veldtoertocht 'Craft Hattems Mooiste'. Meer dan zeventig leden van de toerclub staan die dag klaar om de deelnemers zo goed mogelijk te begeleiden en te verzorgen. De tocht, die voor de 22ste keer wordt georganiseerd, heeft al jaren een 2 ster-predicaat vanwege de organisatie, veiligheid en bewegwijzering.

De route is volledig voorzien van duidelijke pijlen waardoor de route moeiteloos te volgen is. Op de route zijn diverse herkenningspunten met duidelijke letteraanduiding aangebracht zodat bij calamiteiten de organisatie en hulpdiensten snel ter plaatse kunnen zijn.

Bij gevaarlijke oversteekpunten staan verkeersregelaars. De aanrijroute naar het sportpark wordt middels bordjes TCH aangegeven. Aangekomen bij het sportpark is er voldoende parkeergelegenheid. De deelnemers hebben de keuze uit twee afstanden namelijk 30 en 50 kilometer. De start is tussen 9.30 en 10.30 uur vanaf het sportpark Het Achterveen Konijnenbergerweg bij de voetbalvereniging Hattem. Er is voldoende douche en kleedgelegenheid aanwezig.

De route is spectaculair onder meer door natuurgebieden rond Hattem (Petrea, Fliphul, motorcrossbaan) Wapenveld en Heerde. Onderweg is er een verzorgingsplein ingericht met een service/materiaalwagen en verzorging voor de deelnemers met warme bouillon, thee, krentenbollen en bananen. Tevens is ook het Rode Kruis aanwezig. Op de route rijdt ook een servicewagen die gestrande fietsers kunnen helpen.

Ook dit jaar is er een beker beschikbaar voor de grootste groep. Jeugd tot en met 16 jaar heeft de mogelijkheid gratis deel te nemen. Onder de deelnemers worden verschillende prijzen verloot. Dus na afloop naar het clubhuis van de voetbalvereniging om te kijken of je tot de prijswinnaars behoort. Na afloop kan de fiets worden afgespoten.

Kosten zijn 6 euro en leden NTFU krijgen 2 euro korting op vertoon van ledenpas. Ook is inschrijving via Scan and Go mogelijk. Meer informatie via www.toerclubhattem.nl of tel. 06-53746045.