• Maarten Teuben met de Zilveren Schoen die hij niet zal verdedigen en zijn glazen sculptuur die een mooi plekje heeft gekregen.

    Dick van der Veen

Teubel sluit af met beslissend doelpunt

HATTEM Met een ingetapete enkel scoort Maarten Teuben in de laatste wedstrijd van de competitie namens Hatto Heim tegen ZAC het doelpunt dat hem tot regionaal topscorer maakt. Het hele seizoen staat hij fier aan de leiding. In de slotfase komt Wim de Vries van ESC nog naast hem.

Dick van der Veen

,,Op de laatste training ging ik door mijn enkel. Ik wilde absoluut spelen omdat het mijn laatste wedstrijd voor het eerste was. De verzorger deed prima werk: ik scoorde het beslissende doelpunt." Een verrassende climax. Zowel Teuben als De Vries zwaaiden na deze competitie af. ,,Hij is met ESC kampioen geworden. Dat geeft hem genoeg voldoening naar ik mag aannemen. Ik wil mijn prestatie in het juiste perspectief zien. We hebben het als ploeg niet gemaakt. Tot twee keer toe een periodetitel uit handen gegeven."

FLITSENDE START Maar hij kan niet ontkennen op een hoogtepunt afscheid te nemen, want niet eerder in 14,5 jaar Hatto Heim roste hij er 25 in. ,,Ik had een flitsende start tegen VEVO. Daar scoorde ik zowaar ook met een kopbal. Dat is nou net niet mijn sterkste punt. Je doet het samen, hè. Als spits ben je heel afhankelijk van de aanvoer." Met als sterkste wapen zijn neusje voor de juiste plek en het gebruik van zijn lichaam. Weliswaar behoort Teuben niet tot de sprintfenomenen, hij is de meeste verdedigers toch vaak te vlug af.

Opvallend is zijn constante productie. ,,Ik heb nooit twee keer achtereen droog gestaan. Dat geeft je veel vertrouwen. Wanneer je als spits een tijd lang improductief bent knaagt het aan je."

ZONDER PUBLIEK Volgend seizoen in het vijfde van Hatto Heim met mannen als Jurgen van de Weerd, de vrije trappenspecialist, die een seizoen eerder afhaakte. Geen twijfel mogelijk? Als hij zegt af te wachten wat het gaat worden, komt net zijn echtgenote de kamer binnen. Wanneer die omkijkt vult hij gauw aan met: ,,Ik moet afwachten hoe het bevalt om zonder publiek en op een bijveld te spelen." Daar waar hij zich een seizoen eerder nog liet overhalen er een jaar aan vast te plakken, gaf hij nu vroegtijdig aan dat het zijn laatste competitie voor de hoofdmacht zou worden.

GEZIN De verslaggever stelt hem op de proef. Stel dat Hatto Heim met een spitsenprobleem zit door blessures of zo. Houd je dan de deur op slot? Sneller dan de bolide van Verstappen volgt dan: ,,Ik zal me daar altijd voor open stellen." Waar snel aan toegevoegd wordt geen reden te zien nu al overstag te gaan. Het voetbaldier in hem is allerminst getemd. ,,Ik zal niet gauw stoppen met voetballen en vind het spelletje veel te leuk. De competitie begint al in augustus met de voorbereiding. Als ik straks op een lager niveau acteer kan ik ook een keer op zaterdag verstek laten gaan. Ik ben bijna 33 jaar. De hoogste tijd om wat meer aan het gezin te denken." Die woorden hoort zijn eega dan weer niet, maar we schrijven ze voor haar op. Hij is best een beetje trots op de schoen van Marc Overmars, in zilver gegoten door Mieke's Sieraderie en het vaste aandenken.