• Ton Vermeulen

't Harde voorbij EFC'58

't HARDE - Het was zo,n wedstrijd waarvan de belangen voor af enorm groot zijn. Bij winst doe je gewoon nog mee bij de bovenste drie en zou je verliezen sta je 5 punten achter de koploper. Vooraf was EFC uit Ermelo de te kloppen koploper maar na drie kwartier voetbal hadden de mannen van trainer Hartenberg hier nog niet veel van laten zien.

s.v.'t Harde was de betere van de twee en creëerde ook de meeste kansen. 't Harde had minimaal twee keer kunnen scoren. Paal en lat brachten redding en de intikker van Melvin Boender vanuit de rebound had zeker moeten zitten.

Na rust kwam 't Harde toch vrij snel op voorsprong. Ronald van Putten werd volgens de wat op afstand fluitende Wedemeier onderuit gehaald binnen de zestien waarna de penalty volgde.

Aanvoerder Arnold Visch schoot goed binnen en de 1-0 was een feit. Hierna brak er een periode aan waarin EFC meer druk zette maar het juist afronden was deze middag niet aan de Ermeloërs besteed.

Na een pass op Kevin van Renselaar die op zijn beurt de diepgaande Michael Jeensma bediende kon deze allen op keeper Lubbersen af en scoorde beheerst

Wedstrijd gespeeld en EFC geloofde er niet meer in. In de slotfase kreeg 't Harde nog een penalty toen een lelijke overtreding terecht werd bestraft.

Ditmaal mocht spits Kevin van Renselaar nog iets aan zijn doelpuntentotaal toevoegen en ook hij scoorde vanaf de elf meter.

EFC '58 koploper af en s.v.'t Harde behoudt aansluiting in de bovenste regionen.