• Herman Klaassen is met Wim Vis de drijvende kracht achter de loop.

    Willemien van Duinen

Tóch een nieuwjaarsloop in Hulshorst

HULSHORST Tijdens de jaarlijkse sponsoravond van voetbalvereniging Hulshorst werd er links en rechts wat gemopperd over het niet doorgaan van de nieuwjaarsloop van de supportersvereniging van buurtgenoot Nunspeet. Dit door een gebrek aan bestuursleden en vrijwilligers.

Wijnand Kooijmans

,,Wij hoorden", zo zegt voorzitter Herman Klaassen van voetbalvereniging Hulshorst, ,,die geluiden en zagen ook talloze berichten langskomen op Facebook. Penningmeester Willem Vis en ik hebben toen contact gehad of wij dit willen gaan organiseren. We hebben er vervolgens een weekeinde over geslapen en daarna besloten het op poten te zetten." Met als datum 5 januari.

VERGUNNING Er werd contact gezocht met de gemeente Nunspeet want eigenlijk was de termijn voor het aanvragen van de vergunning al verstreken. Er werd van die zijde echter alle medewerking toegezegd. Vervolgens werd ook contact gezocht met Loopgroep 2000, omdat daar de ervaring aanwezig is als het gaat om het organiseren van hardloopwedstrijden.

,,Als we iets doen willen we het ook goed doen", zegt Klaassen die er net een werkdag van zeventien uur op heeft zitten. ,,We hebben de routes uitgezet en zijn vrijwilligers gaan zoeken. Ook hebben we een bedrijf ingeschakeld dat chips levert voor de lopers, zodat de tijd automatisch wordt gemeten. Dan krijgen we daar geen discussie over."

DEELNEMERS Klaassen heeft geen idee hoeveel deelnemers er zaterdag 5 januari op komen draven. ,,In deze tijd zijn er ook activiteiten in het kader van Nunspeet Beweegt. Die gaan een warming-up verzorgen en leuke dingen voor de kinderen. We willen als vereniging ook aandacht besteden aan gezond leven, gezond eten. Dat wil niet zeggen dat er deze dag helemaal geen biertje wordt geschonken. Maar we willen vooral het drinken van water promoten. We hebben inmiddels zo'n zes soorten in de kantine."

In totaal zijn er tussen de 35 en 40 vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. Inschrijven is mogelijk vanaf negen uur in de kantine van sportpark De Eendracht aan de Brandsweg. De kidsrun start rond kwart over tien. Afhankelijk van de leeftijd lopen zijn één of twee ronden rond het voetbalveld. Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 euro.

AFSTAND De overige afstanden zijn 2,5, 5, 7,5 en 10 kilometer. Hier is het inschrijfgeld gelijk aan het aantal kilometers dat men aflegt. De start van deze afstanden is om elf uur. Opzet is er een jaarlijks evenement van te maken. ,,Het eerste jaar is vaak ook het moeilijkste jaar", zegt Klaassen.

Inmiddels is hij vijftien maanden voorzitter van de voetbalvereniging. ,,Ik behoor tot de mensen die nooit nee zeggen. Men was al anderhalf jaar op zoek naar een nieuwe voorzitter en uiteindelijk heeft men mij naar voren geschoven."

Daarbij heeft hij direct voor een periode van vier jaar gekozen. ,,Maar ik kan echt niet alles alleen. Daarvoor staan we namelijk als bestuur in totaliteit."