• Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto

SVZW verslaat Wezepers met eigen middelen

WEZEP Een mindere (thuis)wedstrijd in een  cruciale fase van de competitie komt WHC duur te staan. Op de 2-3 tegen SVZW valt weinig af te dingen.  ,,We waren vandaag niet goed genoeg, werden met name in de eerste helft afgetroefd op wilskracht, normaal gesproken ons sterkste wapen".

Dick van der Veen

Voor trainer Wiljan Mossing Holsteyn is er geen enkele aanleiding om de nederlaag te verbloemen. ,,SVZW vocht met een leeuwenhart voor de laatste kans op ontsnapping. Daar hadden we geen antwoord op. Dankzij een gelukje kwamen we nog terug in de wedstrijd. Een punt zou vandaag teveel van het goede zijn geweest."

SVZW, dat in midweeks in de 96ste minuut DETO versloeg, putte daaruit zoveel power dat het WHC onder druk zette. In de eerste minuut al moeten het houtwerk en doelman Jasper Kuiper te hulp schieten. Bij WHC zijn de uitblinkers van het succesvolle uitduel tegen Buitenpost onzichtbaar. De enige grote kans om tegen de  verhouding in op voorspong te komen iaat Melvin Velthuis liggen als  hij vrijgespeeld door Jelle Post hoog over mikt. Bij SVZW is Frank Smit de gevreesde man. Hij kopt zijn ploeg naar een riante 0-2 nadat eerder al  Joshua ter Avest met een fraaie krul de score opende. Daarbij ziet de verdediging er slecht uit. Nog geen minuut later de aansluitingstreffer voor WHC. Een afstandsschot van Jochem Oude Booijink wordt door Jens Veldwachter verkeerd beoordeeld. Hij grabbel de bal weg achter de doellijn en dat ontgaat de uitstekende arbitrage niet.

OPWINDEND WHC gooit na rust alle sop de aanval met Jonathan van Marle naar de spits, wat achterin risico's oplevert. Dat blijkt bij een uitbraak van Smit die door doelman Kuiper onreglementair wordt gestuit. Die mag vroegtijdig douchen. Als dezelfde Smit even later zijn gram haalt dreigt voor tien Wezepers een afstraffing. Die blijft uit. Integendeel, WHC grijpt dan naar vde middelen die de ploeg na de winterstop tot een gevreesde tegenstander maken. Het stroopt de  mouwen op en zet SVZW volledig vast. Als Mitchel Dijkhof de 2-3 binnen werkt krijgen de elf uit Wierden het benauwd. Ze ontsnappen in die fase aan de gelijkmaker doordat WHC teveel de lange bal benut maar toch enkele mogelijkheden krijgt. ,,We hebben nu bepaald niet voor de gemakkelijkste route gekozen. Uit tegen Berkum en DETO en een duel tegen de titelkandidaat.  We moeten zeker zes punten pakken om ons vege lijf te redden. Misschien zit er niet meer in dan de nacompetitie. SVZW speelde met de backs hoog op, wij benutten de ruimte niet. Waarom het vanmiddag niet liep mis me onduidelijk. Er was te weinig pressie. Met tien man doen we wat we met elf nalaten. Dat is om over na te praten." De trainer en zijn team wachten spannende slotweken.