• Archief BDUmedia

SVI favoriet voor Berend Elzerman Toernooi

OOSTERWOLDE Door een verdiende maar geflatteerde 3-0 overwinning op het organiserende VSCO'61 heeft SVI uit Ittersum zich opgeworpen als favoriet voor de eindzege in het 37ste Berend Elzerman Toernooi. Het heeft een ruime marge met de overige vijf deelnemers, maar moet om de overwinning veilig te stellen morgen, zaterdag, eerst nog wel afrekenen met Zwolsche Boys.

Dick van der Veen

De zege van SVI op VSCO'61 kwam minder gemakkelijk tot stand dan de uitslag doet vermoeden. VSCO'61 was in de eerste helft de bovenliggende ploeg. Het verzuimde dat in de score tot uitdrukking te brengen. Rinse van der velde verschafte zichzelf vrije doortocht, maar kon die mooie actie geen vervolg geven. Ook Dominique van de Grift was met een kopbal dicht bij de openingstreffer. Na rust haalde SVI vier sterkhouders van de bank. Daar waar het in de hele eerste helft niet één kans creëerde, had het na rust direct succes via één van de 'nieuwkomers', Jordy Hendriks. Bülent Akar gaf enkele jeugdspelers de kans om aan het eerste te ruiken.

BLUNDERS In de slotfase maakte SVI via Nico Veldman en Youp Kok goed gebruik van defensieve blunders bij de thuisclub. De grootste tegenslag kreeg VSCO'61 nog voor het begin van de wedstrijd. Martijn Pluim, die de cover van de presentatiegids opsiert, moet door de aankoop van een pannenkoekenhuis in Epe en het weekendwerk wat daaraan vast zit, dit seizoen voor het eerste elftal afhaken. Dat is een gevoelige aderlating in defensief opzicht.

STAFSCHOPPEN Het toernooi is extra spannend doordat de teams na afloop drie strafschoppen nemen die ook punten opleveren. De hoogte van een overwinning daarentegen legt geen gewicht in de schaal. De stand is bij het ingaan van de slotronde als volgt: SVI 11 punten, Zwolsche Boys 8 punten, DOS Kampen 8 punten, Nunspeet 7 punten, VSCO'61 7 punten en WVF 5 punten.

Morgen de ontmoetingen WVF-DOS kampen (12.30 uur), VSCO'61-Nunspeet (14.430 uur) en SVI- Zwolsche Boys (16.30 uur). VSCO'61 heeft in die 37 jaar nog nooit het toernooi gewonnen, hetgeen niet verwonderlijk is door de deelname van (veel) hoger spelende teams. In 2016 won WHC, vorig jaar DOS Kampen.