• Persburo Dick van der Veen/BDUmedia

Stefan Lokhorst na winterstop terug

EPE Met zijn zestien doelpunten in de eerste competitiehelft draagt spits Stafan Lokhorst belangrijk bij aan de productie die sv Epe tot de best aanvallende ploeg uit de regio maakt. Voor hem de trofee die wellicht een pleister op de wonde is omdat hij door een ernstige blessure negen maand aan de zijlijn staat.

door Dick van der Veen

De aankomend docent wiskunde schuift en kopt de bal tot aan die rampzalige eerste maart met mathematische nauwkeurigheid in het vijandelijke net. Dat wat in zijn eerste seizoen bij 'de grote jongens' slechts mondjesmaat het geval is, wordt dan een gegeven. ,, De omslag was de uitwedstrijd het jaar ervoor bij De Gazelle. Tegen die bomen van kerels maakte ik twee doelpunten. Dat heeft me zelfvertrouwen gegeven." Hij kan zich wel vinden in de kritiek die daarvoor op hem neerdaalde: je doet teveel werk en mist de kracht als het er op aan komt. ,,Wanneer je uit de jeugd (A1- vierde divisie redactie) naar het eerste wordt overgeheveld wil je je stinkende best doen. Strijd leveren", luidt zijn verweer. Inmiddels heeft hij die aanpak bijgesteld en met resultaat. Dat het 1 maart tegen Markelo mis gaat kan wellicht worden beredeneerd. Jeroen: ,,Ik kwam terug van vakantie. Kreeg op Schiphol een telefoontje of ik kon spelen omdat men door blessures heel krap in het materiaal zat. Daar heb ik ja op gezegd. Als je je even later op het veld verstapt en een MRI-scan op 1 april aantoont dat je voorste kruisband blijkt afgescheurd is dat helaas geen grap."

Jonge honden

Epe heeft met voorsprong het jongste elftal ooit. ,,De oudste van ons basisteam is 23. Logisch dat we tegen fysieke ploegen als Albatross problemen hebben. We willen alles voetballend oplossen, druk zetten. Wanneer een tegenstander omschakelt raken we te snel van slag, geven teveel vrije trappen weg."Dat het achterin niet lekker zit is voor hem geen excuus. ,,Verdedigen begint voorin." Na zijn blessure blijft Epe vijf wedstrijden ongeslagen. Beleeft de beste fase van het seizoen. Daarna wordt het gemis van een prijsschutter toch gevoeld en glijdt de ploeg van de tweede plaats roemloos af.

Jeroen, wiens opa ooit bij Wissel vanuit alle standen scoort, geeft al in februari aan Epe trouw te blijven. Om direct alle geruchten over verkassen in de kiem te smoren. Je kunt je voorstellen dat een veel scorende spits koren op de molen is van naarstig speurende scouts. ,,Ik heb het er goed naar mijn zin. Hans Uitenbogaard is een prima trainer. Maakt deel uit van de groep, voegt met zijn ervaring als speler op niveau dingen toe. Ligt goed bij de jonge jongens." Lokhorst is een rechtspoot. Niet dat het chocoladebeen er bij aan hangt. Scoort daar ook mee. En legt er met zijn hoofd net zo gemakkelijk een aantal in.

Ongeduld om zo gauw mogelijk te spelen? ,,Ik volg de fysiotherapeut . Werk gedoseerd aan herstel. Over een paar weken de looptrainingen hervatten .Hoop in november weer bij de selectie aan te sluiten en na de winterstop een rentree te maken." Verwachtingen? ,,Laten we die nu eens een keer niet te hoog stellen. Het is een prettig gegeven dat niemand weg gaat. Er komt een sterke verdediger van Robur et Velocitas bij. Verder een jeugdkeeper van Voorwaarts. Kevin Scholten keert terug van een paar jaar Nunspeet. Ook hij herstelt van een langdurige blessure. Ik kan me voorstellen dat de supporters zich nu al weer rijk rekenen. Ik wil daar voor waken."

Foto: Stefan Lokhorst (rechts) ontvangt de trofee voor de best aanvallende ploeg uit handen van redacteur Barry Wensink.