Sportverkiezingsavond Gemeente Oldebroek

OLDEBROEK De jaarlijkse Sportverkiezingsavond van de Gemeente Oldebroek wordt gehouden op vrijdag 29 januari bij VSCO'61 aan de Zwarteweg 15 in Oosterwolde. Dit jaar is de opzet van de avond enigszins gewijzigd. Het eerste deel van de avond bestaat uit de huldigingen binnen de jeugdcategorie. Vanaf 18:30 uur is het clubgebouw geopend en om 19:00 uur beginnen de huldigingen. Om circa 20:30 uur wordt de jeugdcategorie afgesloten en is er eventueel de gelegenheid voor de jeugd op huiswaarts te keren.

Het tweede deel bestaat uit de seniorencategorie. Vanaf 20:30 uur is de inloop en om 21:00 uur start de huldigingen. Om circa 22:30 uur wordt het programma afgesloten. Tijdens deze avond is er een verloting ten behoeve van het onderzoek naar de erfelijke hersenziekte SCA1. Zowel bij de jeugdcategorie als de seniorencategorie zal er een trekking plaatsvinden. Genomineerd zijn voor sportman (Bastiaan Infra Trofee): Jan van der Stouwe (schaatser), Erik Verholt (zwemmer), Laurens de Jong (skiër) en Bart Jan Blaauw (autocross). Bij de vrouwen zal de prijs (LMB Van Rijssen Trofee) gaan naar dressuuramazone Carlijn Vaessen. Om de Van Guilik Trofee wedijveren voor de beste sportploeg van 2015 Korfbalteam RoodWit-1, Tafeltennisvereniging Bosman-1 en het M Viertal Paardensportvereniging Noord-Veluwe. Daarnaast worden diverse jonge talenten gehuldigd en jonge sporters vanwege hun bijzondere sportprestaties. Ook wordt een aantal kampioensteams in het zonnetje gezet. Voor de meest talentvolle sporter stelt de Rabobank Noord Veluwe de Rabobank Jong Talent Award beschikbaar. Elke vereniging drijft op vrijwilligers die zich inzetten om het sporten mogelijk te maken. De gemeente Oldebroek zal een erepenning aan een burger uitreiken vanwege de vele verdiensten als vrijwilliger binnen een sportvereniging.

Opnieuw is er aandacht voor de aangepaste sport. Het Stichtingsbestuur beoogt met deze sportverkiezingen de sport in haar volle breedte onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Tijdens de sportverkiezingsavond wordt een mooi initiatief beloond met de Banzo Engineering Trofee. Belangstellenden zijn welkom om de avond mee te maken.