Sportverkiezingsavond Gemeente Oldebroek

OLDEBROEK - Vrijdagavond 30 januari vanaf 19:30 uur wordt de jaarlijkse Sportverkiezingsavond van de Gemeente Oldebroek gehouden. Na vele jaren dankbaar en tot volle tevredenheid gebruik te hebben gemaakt van het clubgebouw van WHC, trekt de verkiezing dit jaar de gemeente in. De organisatie van de sportverkiezingsavond wordt dit jaar in het clubgebouw van de voetbalvereniging OWIOS gehouden op sportpark Bovenmolen.

Die avond zal bekend worden wie verkozen wordt tot sportman, sportvrouw en sportploeg van 2014. Genomineerd zijn voor de sportman: Jan van der Stouwe (schaatser), Erik Verholt (zwemmer) en Arjan van Hooren (motorracer). Bij de vrouwen zal de strijd gaan om springruiter Cristel Kalf en dressuuramazone Calijn Vaessen. Om de Van Guilik Trofee wedijveren het eerste damesteam van VSCO'61 en het tweede Verenigingsteam van de Heuvelruiters.

Daarnaast worden diverse jonge talenten gehuldigd en jonge sporters vanwege hun bijzondere sportprestaties. Ook worden een aantal kampioensteams in het zonnetje gezet. Voor de meest talentvolle sporter stelt de Rabobank Noord Veluwe de Rabobank Jong Talent Award beschikbaar.

Elke vereniging drijft op vrijwilligers die zich inzetten om het sporten mogelijk te maken. Voor het eerst zal de Gemeente Oldebroek een erepenning aan een burger uitreiken vanwege de vele verdiensten als vrijwilliger binnen een sportvereniging.

Ook een noviteit is de aandacht voor de gehandicaptensport. Het Stichtingsbestuur beoogt met deze sportverkiezingen de sport in haar volle breedte onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Sporten is gezond, het verbindt, ontwikkelt mensen en geeft veel plezier. Sport voor mensen met een beperking geeft veel plezier bij de deelnemers en begeleiding en is daarom zeer. Tijdens de sportverkiezingsavond wordt een mooi initiatief beloond met de Veldkamp Witgoed Trofee.

Belangstellenden zijn van harte welkom om dit evenement bij te wonen en de sporters te huldigen die een prima sportprestatie hebben neergezet.