• Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto
  • Noord-West Veluwe Foto

Sensationele winst voor KCVO

EPE KCVO knokt zich op het veld van Epe naar een sensationele overwinning. Die dankt het aan grote collectieve inzet en ook een beetje aan grensrechter Richard Hagen die in de slotseconden met succes de gelijkmakende treffer van Stefan Lokhorst betwist, wanneer arbiter Peter Bloksma al naar het midden wijst.

Dick van der Veen

Onder leiding van het duo Marcel Leerkes en Henry Scheffel is het heilige vuur terug in Vaassense gelederen. Van meet af aan pakt het Epe bij de strot, neemt na 10 minuten de leiding door Dahkey Oortwijn en heeft de 0-2 op de schoen. ,,We beheersen het middenveld, Epe vindt geen afspeelpunten." Scheffel geniet zichtbaar van de wijze waarop het strijdplan wordt uitgevoerd. De thuisclub verzuimt de zee van ruimte op links te benutten. Pas na een half uur komt Epe tot een eerste aanvallende actie en die mondt direct uit in de gelijkmaker van Gerrit Calkhoven. Als even later een prachtige aanval via aanvoerder Sven Hoogenboezem en Stefan Lokhorst tot de 2-1 leidt is KCVO van het padje. Daarna is het met name Melvin Balk die het elftal bij de hand neemt om een grotere Eper voorsprong te voorkomen. Geheel tegen de verhouding in zorgt opnieuw Oortwijn voor de 2-2, waarbij doelman Bas van Schoonhoven er niet goed uitziet. Wellicht is hem het zicht ontnomen door de kluwen van spelers voor hem.

DOORDRUKKEN Epe zet de tegenstander nog nadrukkelijker met de rug tegen de muur, maar mist voorin de precisie. KCVO gaat tot het uiterste, loopt vier keer tegen geel aan en ziet Andy Klomp met twee van die prenten ook nog eens vroegtijdig naar de kleedkamer verdwijnen. Dat is voor mening team een nekslag. Zo niet voor KCVO dat de zaak potdicht houdt. Daarna doet de gouden voetbalwet zich gelden. Bij één van de ontmantelingen komt de bal bij Rick Beekman, die zet de turbo aan, geeft de Eper defensie het nakijken en schiet beheerst binnen. ,,De grensrechter toont zich dan heel sportief", is de merkwaardige mening na afloop van de arbiter. Nog één keer draait de thuisclub de duimschroeven aan. Koen Logen maakt zijn opwachting. Hij is direct dreigend, staat voor de keeper als een verdediger de bal in eigen doel werkt. De actie die hij daarbij maakt is aanleiding voor het afkeuren van de treffer. Het wordt uiteindelijk toch 3-3 door wie anders dan Lokhorst. ,,Hands en buitenspel", laat grensrechter Hagen weten. De bal moet van de middenlijn terug naar de Vaassense zestien. Het geeft aanleiding tot felle Eper protesten. In dat kamp is men toch al gebeten op de scheids die de grens met mannelijk voetbal van KCVO te zeer zou hebben opgerekt.

KCVO pakt de eerste winst. ,,Onverdiend, maar het smaakt niet minder lekker." Vraag aan Scheffel wat er sinds de trainerswissel anders is geworden. ,,We doen precies hetzelfde. De jongens gaan nu voor elkaar door het vuur." En dat is juist die wereld van verschil. Wanneer een tegenstander alle fysieke middelen inzet is het jonge Epe juist kwetsbaar.