• Toerclub Hattem
  • Toerclub Hattem
  • Toerclub Hattem

Rabo Hattemer Zomer Toertocht weer op de agenda

HATTEM Toerclub Hattem timmert aan de weg bij het uitzetten van de zomertocht van zaterdag 2 september. Het is alweer de 24e Rabo Hattemer Zomer Toertocht. De status om de twee sterren tocht, een kwalificatie voor een goed georganiseerde tocht, toegekend door de NTFU, vast te houden of te verbeteren is één van de motivaties van Toerclub Hattem.

,,Natuurlijk proberen we ook het aantal deelnemers te verhogen met mooie, aangepaste en veilige routes", aldus de organisatoren in een pesbericht. De club concentreert zich op twee tochten voor de geoefende toerfietser. De keuze voor de toerfietsers om een tocht van 85 of 125 kilometer te rijden wordt ieder jaar bijzonder gewaardeerd. Deze tochten gaan door het Veluwse landschap van bossen, heidevelden en pittoreske dorpjes. Dit jaar is de start van beide afstanden bij Opleidingscentrum De Gelderpoort aan de Burgemeester Moslaan 11 in Hattem waar de fietsers na afloop ontvangen worden met versnaperingen en een goede verzorging. De bewegwijzering van de routes wordt met pijlen aangegeven en er is als extra een exacte beschrijving naar NTFU normen op papier, zodat de routes eenvoudig te volgen zijn.

De start van de toertochten van 85 en 125 kilometer is van 08:00 tot 09.30 uur. De kosten voor NTFU leden op de kortste afstand zijn 3 euro en voor de 125 kilometer is dat 4 euro. Andere deelnemers betalen een euro extra. Kinderen beneden de twaalf fietsen gratis mee. Voor een eventuele herinneringsmedaille betalen de deelnemers 2,50 euro. Voor de fietsers is er na afloop douchegelegenheid. De organisatie wil benadrukken dat deelname geheel op eigen risico is. Verder benadrukt de organisatie dat het dragen van een valhelm van essentieel belang is voor het waarborgen van de veiligheid. Info: 038-4443414 en www.toerclubhattem.nl

Toerclub Hattem tekent opnieuw voor de organisatie van het evenement.