• Dries van Dijk
  • Dries van Dijk
  • Dries van Dijk

Prachtige vijftigste editie VSCO'61 Rabobank Schoolvoetbaltoernooi

VELUWE Onder schitterende weersomstandigheden heeft vrijdag de vijftigste editie van het VSCO'61 Rabobank Schoolvoetbaltoernooi plaatsgevonden. Veertien jongens- en negen meisjesteams met jongens en meisjes uit de groepen 7 en 8 en twaalf teams met jongens en meisjes uit de groepen 5 en 6 van basisscholen uit de gemeenten Oldebroek, Elburg en Kampen streden tijdens deze jubileumeditie van het toernooi op de velden van sportpark De Heughte om de titel.

De wedstrijden begonnen om half tien. Onder grote publieke belangstelling van vaders, moeders, opa's, oma's en andere geïnteresseerden speelden de ongeveer vierhonderd jongens en meisjes vol enthousiasme hun wedstrijden.

Er werd fanatiek gevoetbald, waarbij er goede inzet en strijd getoond werd. De deelnemende scholen hebben hierbij leuk voetbal en spannende wedstrijden laten zien. De toeschouwers genoten van het voetbal en het lekkere weer. Alle jongens en meisjes werden naast het voetbaltoernooi goed vermaakt door clown Ziezo.

De finale bij de jongens, groepen 7 en 8, ging dit jaar tussen De Borchstee 1 uit Elburg en De Regenboog 1 uit Oldebroek. Het werd een spannende wedstrijd, met kansen over en weer. De Borchstee heeft de wedstrijd uiteindelijk met 2-0 weten te winnen en is hierdoor toernooiwinnaar geworden. De wisselbeker gaat na een aantal jaren in Oldebroek gestaan te hebben dit jaar dus naar Elburg. Titelverdediger Timotheüsschool uit Oldebroek had zich helaas niet voor de finales geplaatst. De strijd om de derde plek ging tussen De Blerck uit 't Harde en de PWA uit Oostendorp. De Blerck wist deze wedstrijd met 1-0 te winnen en werd hiermee derde in het toernooi.

De finale bij de meisjes uit de groepen 7 en 8 ging tussen PCBS de Parel 1 uit 't Harde en De Wegwijzer uit Oosterwolde. PCBS de Parel 1 heeft deze wedstrijd overtuigend gewonnen met 3-0. Waar PCBS de Parel in 2015 beslag wist te leggen op zowel de tweede als derde plek in het toernooi, heeft deze school dit jaar de wisselbeker weten te bemachtigen. De strijd om de derde plek in het toernooi ging tussen de Timotheüsschool uit Oldebroek en De Regenboog Doornspijk. Eerstgenoemde school heeft deze wedstrijd met 4-0 gewonnen. De Timotheüsschool is hiermee derde geworden en De Regenboog Doornspijk vierde.

Bij de jongens en meisjes uit de groepen 5 en 6 werd PCBS de Parel 1 uit 't Harde winnaar van de finale. Hierin werd met 3-1 gewonnen van De Regenboog Oldebroek. De wedstrijd om de derde plek werd gewonnen door PCBS de Parel 2. Zij wonnen met 4-2 van CNS 't Loo.

Aansluitend op de finales vond de prijsuitreiking plaats. De prijzen werden overhandigd door Henk Ruitenberg. Hij vertegenwoordigde de hoofdsponsor van het toernooi, Rabobank Noord Veluwe. Hij werd bij het uitreiken van de prijzen bijgestaan door Hendri Broekhuizen, voorzitter van de toernooicommissie van VSCO'61.

De prijswinnaars ontvingen een fraaie beker, waarbij de toernooiwinnaars een jaar lang de wisselbeker in hun bezit mogen houden. Daarnaast zullen de winnaars deel kunnen nemen aan de Regiofinale Schoolvoetbal van de KNVB district Oost in 2017. Leuk om te vertellen is overigens dat de Regiofinales van 2016 mede georganiseerd zullen worden door VSCO'61. De finale van 2016 zal op woensdagmiddag 11 mei plaatsvinden op Sportpark De Heughte in Oosterwolde.

Ook dit jaar werden de sportiefste scholen weer beloond met de Fair Play Cup. Een prijs om trots op te zijn, omdat sportiviteit tijdens het Schoolvoetbaltoernooi erg belangrijk is. Bij de jongens uit de groepen 7 en 8 ging de Fair Play Cup naar De Borchstee 2 uit Elburg. Onze complimenten voor het sportieve spel van deze school. Bij de meisjes, groepen 7 en 8, ging deze prijs naar de Koldewijn Schoele uit Kamperveen. De Fair Play Cup in de categorie groepen 5 en 6 is door de PWA uit Oostendorp gewonnen.

Ter herinnering aan het toernooi kregen alle deelnemers een vaantje aangeboden namens VSCO'61. Van sponsor Extran ontvingen alle deelnemers op deze warme toernooidag een welkom flesje Extran.

Tijdens de prijsuitreiking werd er ook nog uitgebreid stilgestaan bij het vijftigjarige jubileum van het toernooi. Vijftig jaar lang heeft VSCO'61 op de dag na Hemelvaart het schoolvoetbaltoernooi georganiseerd. Gezien het aantal deelnemende scholen is het toernooi nog steeds erg actueel en succesvol. De toernooicommissie van VSCO'61 zal dan ook onverminderd doorgaan met de organisatie.

Alle scholen kregen vanwege het jubileum een mooie attentie overhandigd. Daarnaast werden Bertus van de Grift en Willy van Oene extra in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange betrokkenheid bij de organisatie. Ook was er aandacht voor clubscheidsrechter Henk van de Weg, die bij ongeveer 35 schoolvoetbaltoernooien gefloten heeft.

Naast Willy, Bertus en Henk zijn we als vereniging natuurlijk ook veel dank aan alle andere vrijwilligers verschuldigd. In het bijzonder willen we hierbij het kantinepersoneel, de scheidsrechters en grensrechters, de fotograaf en de leden van de toernooicommissie noemen. Zonder hun inzet zou het toernooi niet mogelijk geweest zijn.