• ESC

Patrick Posthuma nieuwe trainer ESC

ELBURG Patrick Posthuma wordt met ingang van het aankomende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ESC. De 33-jarige Drontenaar volgt hiermee Remon van Schoonhoven op.

Posthuma en ESC zijn niet helemaal onbekend met elkaar want op de eerste speeldag van de huidige competitie kwamen zij elkaar al tegen want Posthuma is op dit moment succesvol bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van Swift'64. Met deze ploeg staat hij trots aan kop in de derde klasse C.

In zijn actieve voetbalcarrière voetbalde Posthuma in de hoofdmacht van asv Dronten. Hij moest vanwege een blessure vroegtijdig zijn voetbalcarrière beëindigen. In het dagelijks leven is hij werkzaam als teamleider bij Optisport in Dronten. Daarnaast is Posthuma docent bij de KNVB en heeft hij een eigen bedrijf 'Voetbal Training Op Maat'.

Bestuurslid Harrald Kroeze: ,,Patrick heeft de afgelopen jaren furore gemaakt als trainer. Zijn succesvol verblijf bij Swift'64 is natuurlijk ook bij ons niet onopgemerkt gebleven. We waren dan ook positief verrast toen hij interesse toonde voor de functie van hoofdtrainer bij ESC. Het gesprek waarbij ook adviseur Gerrit Visscher aansloot was zo positief dat we er al snel uit waren.''

Posthuma en ESC tekenen een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen.