• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Paashaas lacht Nunspeet toe

NUNSPEET Op de hoek van de bestuurskamer hangen vijf versierde Paaseieren. Nunspeet broedt er tegen Scherpenzeel vier uit. Genoeg voor de overwinning: 4-2. Net als een week eerder opnieuw dus vier treffers,,Die heb je tegen zo'n ploeg nodig. Ze scoorden in tien uitwedstrijden 22 keer. Een gemiddelde van twee en nog wat. We moesten dus doelgericht zijn."

Dick van der Veen

Interim trainer Lukas Hoekman lijkt het opnieuw te flikken. Acht punten uit vier wedstrijden. Een rapport waarmee je thuis op Urk kunt laten zien." Toch lijkt dit wat tekort door de bocht. Marnix Tissingh, die er net als de week ervoor twee inprikt, neemt Freddie Smit in bescherming. ,,Hij heeft er ook al zijn energie ingestopt. Had de pech dat we na de winterstop  de vijf hoogst geplaatste tegenstanders ontmoetten." Is het dan zoiets van vreemde ogen die dwingen?  ,,Het komt uit de spelersgroep", geeft assistent Mitchell Poot aan. Hij, die als speler bij blauw en geel voorop ging in de strijd, ziet met genoegen dat er op het moment dat het nodig is extra energie in de strijd wordt geworpen. Iets wat bij de tegenstander deze middag ontbreekt. Wat niet wegneemt dat ze op de counter levensgevaarlijk zijn met een trefzekere spits Teflik Ceyar. Hij is het ook de schrik op het lijf jaagt als hij  in de negende minuut de knikker loepzuiver in de verre hoek mikt. Nunspeet lijkt ondanks de 25 graden in de openingsfase niet warm te zijn gelopen voor alweer een finale. Slordig balverlies,  geen beleving.

Als Hoekman daar zijn misnoegen over uit keren de kansen. Daar is wel een strafschop voor nodig. Scheidsrechter  Wijnand Rutgers deelt die uit als  een solo van youngster Jonathan van 't Hof in zijn  ogen onreglementair wordt gestuit door doelman Coen Uyterwaal. Lard van Wetering schiet onberispelijk binnen.

WEGGEVERTJE Marnix Tussing rondt even later goed voorbereidend werk af met een geplaatste inzet van randje zestien. Dat Scherpenzeel nog binnen 60 seconden gelijk staat illustreert de defensieve zwakte.  Ceyar ziet zijn schot nog gekeerd, maar de bal die van keeper Abma terugkomt kan Dittgher Aarsen als een vogeltje zo vrij zelfs met de ogen dicht tussen de palen werken. Na rust betaalt de drive van Nunspeet zich uit via doelpunten van  Patrick Pluim en opnieuw Marnix Tissingh. Scherpenzeel draingt daarna aan, heeft in de paal een extra tegenstander, krijgt geen strafschop, komt niet dichterbij. Tissingh over zijn opbloei. ,,De factor geluk speelt een rol. Ik stond op de goede plaats." Hoekman is de eerste die zal toegeven dat er nog werk genoeg te doen is. Hij kan wat uitproberen in een oefenduel tegen Woudenberg. De duels tegen SVD Dronten en Enter Vooruit daarna moeten de ploeg in veilige haven loodsen.