OWIOS in nacompetitie onderuit tegen RDC

OLDEBROEK OWIOS heeft de eerste wedstrijd tegen FC RDC verloren met 0-2. OWIOS vergat de verschillende kansen in de eerste helft te verzilveren en kreeg daarna de deksel op de neus. De eerste de beste kans van FC RDC in blessuretijd van de 1e helft was meteen raak. Na de 50e minuut diende OWIOS met 10 man verder te gaan door een rode kaart van Ben Snoek en scoorde FC RDC vervolgens nog één keer.

OWIOS begon voortvarend aan de wedstrijd. De organisatie stond goed en OWIOS voetbalde naar zijn mogelijkheden. Reeds in de 6e minuut kopte Ben Snoek de bal te hard naar de grond en in de stuit kon keeper Omer Demirci met de vingertoppen de bal tot corner verwerken. Na 10 minuten ging William van den Hul er alleen vandoor richting het vijandelijke doel, maar werd - op het randje - buitenspel gegeven door de neutrale grensrechter. Binnen het kwartier had OWIOS de volgende goede kans. William van den Hul werd goed aangespeeld en draaide goed weg van zijn tegenstander. Met een sublieme breedtepass zette hij Cornell Balk vrij voor de keeper. De goed ingeschoten bal van Cornell Balk werd met een mooie redding gekeerd door keeper Omer Demirci en in de rebound van Bennie Veldhoen was het wederom Omer Demirci die als overwinnaar uit het duel kwam en FC RDC in de wedstrijd hield. Na ruim een half uur was het Cornell Balk die op eigen helft de bal veroverde en er vandoor ging aan de linkerkant. Vanaf de achterlijn werd de bal teruggelegd op Erik van Haagen, maar hij schampte de bal. Deze bal kwam terecht bij de geheel vrijstaande William van den Hul, maar hij schrok zo van deze kans dat hij te gehaast over schoot. De eerste kans van FC RDC in blessuretijd van de eerste helft was meteen raak. Een prachtige diepe bal van achteruit van Dyon de Haan ging precies over de OWIOS-verdediging heen en belandde bij Orlando Rozen die beheerst de 0-1 aantekende.

5 minuten na rust kantelde de wedstrijd. Dom balverlies van OWIOS door een breedtepass op het middenveld gaf Onur Yürükel de mogelijkheid om alleen op keeper Herold Ponstein te gaan. Buiten de 16 trok verdediger Ben Snoek aan de noodrem en kon vertrekken met een terechte rode kaart. Enkele minuten later zou OWIOS toch bijna de gelijkmaker maken. Hendri Nagelhout kon echter niet voldoende onder de bal komen en kopte van dichtbij over. Langzaam maar zeker werd FC RDC dreigender. Een individuele actie van Jolf Stel binnen de 16 werd overgeschoten. Een minuut later kon Dennis de Boer bij de tweede paal de bal nog net tot corner verwerken, voordat Jolf Stel kon scoren. Een kwartier voor tijd viel dan toch de 2-0. Een diepe bal viel precies achter Dennis de Boer en Jolf Stel maakte geen fout oog-in-oog met keeper Herold Ponstein: 0-2. In de laatste minuten had OWIOS nog de kans op de belangrijke aansluitingstreffer. De ingevallen Henk Scheffel ging met een mooie individuele actie op het doel van FC RDC af, maar in plaats van te schieten voerde hij de actie te ver door. In de laatste minuut zou OWIOS toch bijna de aansluitingstreffer maken. Eerst was het William van den Hul die op het doel schoot. Keeper Omer Demirci ranselde de bal uit het doel. De rebound werd keihard ingeschoten door Henk Scheffel, maar de bal spatte uiteen op de paal. De terugspringende bal kwam wederom voor de voeten van Henk Scheffel. Maar veel te gehaast werd de bal hoog over geschoten. Enkele minuten later floot scheidsrechter Jansen af voor de wedstrijd en stond er een 0-2 op het scorebord.

In de eerste helft was FC RDC aan het wankelen, maar OWIOS kon niet de trekker overhalen en kreeg daar helaas de rekening voor gepresenteerd.

As. zaterdag zal OWIOS in de return nog veel werk moeten verzetten om de 2-0 nederlaag recht te zetten. Indien OWIOS op dezelfde manier voetbalt als op Hemelvaartsdag dan zijn er nog voldoende mogelijkheden om FC RDC te verslaan om een ronde verder te komen.

Opstelling OWIOS: Ponstein, Boon, Nagelhout, Snoek, Van Hooren, Van 't Hul, Mensink, Van Haagen (57. De Boer), Veldhoen, Balk (80. Scheffel), Van den Hul

Scoreverloop

'45 - 0-1 - Orlando Rozen

'74 - 0-2 - Jolf Stel

'50 - rode kaart Ben Snoek