• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

OWIOS in grote problemen

OLDEBROEK Na de 1-6 tegen de directe concurrent Renswoude pakken donkere wolken zich samen boven sportpark Bovenmolen. Het contrast is groot: de gasten staan na dit duel voor het eerst boven de bedreigde zone; OWIOS voor het eerst er onder.

Dick van der Veen

Niets wijst er in de openingsfase op dat het voor de Oldebroekers zo'n treurige middag gaat worden. Ze gooien al hun energie in de strijd en al in de eerste minuut treft Corné Hamelink de onderkant van de lat. Vijf centimeter lager en de wedstrijd krijgt een geheel ander verloop. Het scorend onvermogen komt duur te staan. Renswoude kiest na de winterstop onder 'wonderdokter' Jan van den Heuvel voor het recht-toe- recht-aan concept met de lange bal als wapen. Het pakt goed uit, ook al omdat voorin enkele gewiekste spitsen lopen die deze middag hun gewicht in goud waard zijn. Dat blijkt nog niet in de zevende minuut als Jorino Kleijn vrij op kan rukken naar de veste van Herold Ponstein en een afzwaaier van jewelste produceert. OWIOS mist aanvoerder Bennie Veldhoen, die op vakantie is en moet al snel ook spits Nabil Essaddouqi naar de kant halen omdat een blessure opspeelt. Renswoude verliest veel duels, OWIOS heeft het beste van het spel, maar komt toch in de 35 ste minuut op achterstand als een bal via een verdediger voor de schoen van Arjan Verhey belandt die in tweede instantie scoort.

ONGELOOF In de tweede helft sluipt het ongeloof in een resultaat de groenwitte brigade binnen. Verhey schiet van afstand de 0-2 binnen te midden van een krschteloos offensief van de Oldebroekers. Aanvoerder Hendri Nagelhout geeft zijn spitsen het goede voorbeeld met de aansluitingstreffer. Nog geen minuut later mag Nico van den Bosch voor Renswoude een strafschop verzilveren. Het verzet van OWIOS is gebroken. Ralph Boom, Henk van Essen en Jos van Leeuwen zorgen voor de ontluisterende 1-6. Erik van der Haagen ligt van de Oldebroekers het langst op de grasmat. ,,Dit doet pijn. De knop moet om." Trainer Kees Nagelhout verschuilt zich niet. "Zij verzilveren kansen die wij laten liggen.

Over de inzet in de eerste en een deel van de tweede helft ben ik tevreden. Het is onredelijk om het falen op mensen te schuiven die er niet zijn. We hebben een selectie van 19 spelers die allemaal in de basis kunnen staan. We winnen van de kampioen, verliezen van de degradant. Zijn te wisselvallig. Het is waar dat we het niet meer in eigen hand hebben. Het enige wat we kunnen en moeten doen is deze week keihard trainen en de resterende twee duels in ieder geval winnen."