• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

ORMI Epe wijst OMS terug

EPE De volleybalmannen van Jumbo Van Andel ORMI wijzen OMS Putten in een rechtstreekse confrontatie terug in de strijd om de tweede plek in de overgangsklasse die recht geeft op promotiewedstrijden in de tweede helft van april. De thuisclub won zaterdag het duel met 3-1 via de setstanden 24-26, 25-18, 25-22 en 25-17.

Dick van der Veen

OMS lijkt in de eerste set gemakkelijk naar de winst te gaan, maar verkijkt zich op de mentaliteit van de Epenaren die een gapende kloof dichten, zelfs nog met 24-23 voor komen om uiteindelijk nipt te verliezen. ,,We kunnen in de openingsfase te weinig druk zetten en hebben moeite met hun opbouw", zegt aanvoerder Sander de Graaf die met Michiel Karrenbeld de ruggengraat van het team vormt.

BLOEDSTOLLEND Na de afgetekende winst in de tweede volgt een bloedstollende derde set. ORMI krijgt het verdedigend steeds beter voor elkaar en trakteert de opponent op een reeks blokpunten. ,,Zij gaan steeds vaker wisselen. Dat is geen teken dat het lekker loopt. Wij hadden daar geen last van", grapt De Graaf.

BLESSURES Hij doelt er mee op het feit dat ORMI geen mogelijkheden heeft om te wisselen. ,,We missen Mike, onze libero en een nog een tweede man. Onze enige wisselspeler Jelle Ypma gaat bij de warming up door zijn enkel. Gek genoeg zijn we op z'n sterkst in dat soort situaties. De meeste jongens spelen vele jaren met elkaar. We kennen elkaars sterke en zwakke punten en haken daar op in. Normaal ben ik passer loper, nu moest ik meer naar achteren. Het is allemaal goed uitgepakt."

Om eraan toe te voegen dat wat in de uitwedstrijd allemaal verkeerd afliep – kleurloze 4-0 nederlaag - nu een gunstige wending neemt.

BRUISEND Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt de tweede plaats binnen handbereik. ,,We willen helemaal niet promoveren, maar nog minder graag verliezen. We zien wel waar het schip strandt", zegt de aanvoerder. Een zelfregulerend team zonder aanvoerder. Sterker nog: in de Willem Alexander sporthal zijn de spelers hun eigen supporters. ORMI lijkt in een flow te zetten.

GROEI De dames die derde divisie spelen hebben de tweede plaats achter Dynamo stevig in handen. Ze lijken meer nog de mannen van promotie-degradatie duels verzekerd. Ook de overige teams doen het goed. Voorzitter Gerrit Berkhoff constateert met gepaste trots dat de vereniging inmiddels 180 tot 190 leden heeft. ,,Dat moeten er niet veel meer worden, want dan betekent het dat we er hier uitgroeien en training deels in een andere sporthal moeten afwerken. Daar zitten we nu echt niet op te wachten."

Minstens zo belangrijk vindt hij de goede sfeer in de vereniging die met bindingsavonden en andere activiteiten wordt gevoed. De extra training voor de pupillen betaalt zich uit. Het niveau stijgt met de maand, hetgeen hoop geeft voor de toekomst. Alle teams zijn van dezelfde kleding voorzien door bovenmodale sponsoring. Tenslotte is ORMI genomineerd voor de prijs van meest gastvrije vereniging binnen de NEVOBO. Inmiddels behoort ze tot de top drie.