• Jan Moll Fotografie
  • Jan Moll Fotografie
  • Jan Moll Fotografie
  • Jan Moll Fotografie
  • Jan Moll Fotografie
  • Jan Moll Fotografie

Ongekend groot aantal van 62 teams in 23ste Nunspeetse Keiler

NUNSPEET Na maanden van voorbereiding van de sporters en van de organisatie, loste burgemeester Van de Weerd zaterdag even na 8 uur in de ochtend het startschot voor de 23ste Strijd om de Nunspeetse Keiler.  Een ongekend groot aantal van 62 teams deed mee. De teams streden om een podiumplaats in verschillende categorieën, maar vooral ook om de eer van meedoen en de voldoening van een teamactiviteit en - prestatie.

Het was de laatste week nog spannend of het extreem warm zou gaan worden. Maar met een temperatuur van 17 tot 18 graden en grotendeels droog, was deze dag ideaal en waren er niet al te veel blessures aan mens en materieel. Ook de proeven werkten goed en de automatisering van de wedstrijdorganisatie was uitstekend geregeld. Onder die omstandigheden werden er goede prestaties geleverd en was het heel spannend toen 's avonds om half acht de deuren van de Rabozaal open gingen in de Veluvine en honderden sporters, sponsors en vrijwilligers gespannen luisterden naar de wedstrijduitslagen die wethouder Marije Storteboom en 'anchor-man' Caspar Norg bekend maakten. En om de spanning erin te houden deelden zij voor de uitslagen ook nog prijzen uit voor de jaarlijkse 'Fair Play cup'.

'Mister Keiler' Bart Noij was bijna sprakeloos aan het einde van een lange dag en niet alleen van vermoeidheid: ,,De 23ste editie van de Keiler was echt een fantastische editie: sportief, strijdlustig en veel eerbetoon aan sporters, sponsors en dit jaar met name ook aan de tweehonderd vrijwilligers. En wat veel publiek! Zo geniet je als organisatie er ook van."

De 62 teams uitkomend in vijf klassen, hadden als winnaars: heren wedstrijdklasse, Aartec Engineering; dames sportklasse, Kick Off Voetbalreizen; heren sportklasse, Megatapijt; dames recreantenklasse, De Zeuven Heuvels; heren recreantenklasse, BDO-2; fairplay cup (Bédé sportprijzen), Forte Sportswear. Een eervolle vermelding was er voor het Team Spat verandert.

UITSLAGEN Het was een record-Keiler met 62 teams en goede tijden: de heren wedstrijdklasse zat tussen de nummers 1 en 2 en tussen 2 en 3 telkens slechts 5 minuten. Op een hele dag is dat verschil gering en erg  spannend. De winnaars zijn Aartec Engineering (1); Kattenberg verhuizingen (de titelverdediger) (2) en Forte Sportswear (3). De dames hadden geen wedstrijdklasse, maar wel een sportklasse. Tussen de nummer 1 en 2 zat slechts 3 minuten verschil: Kick off voetbalreizen Dames in 4:21.43 (1) Holstege montage/Vis schilderwerken (2) en Zeevat hypotheken en verzekeringen (3) . De sportklasse bij de heren telde een breed wedstrijdveld met 14 teams. Winnaars waren hier Megatapijt (1), Exact (2) en Aartec (3).

De recreantenklasse bij de dames: De Zeuven Heuvels (1) SUB 5 (2) en Pearl Opticiens (3). En tenslotte de Recreantenklasse Heren met verreweg de meeste teams. Een ongekend groot aantal van 30 teams deed mee en dat maakte het extra spannend dit jaar. De uitslag in deze categorie: BDO team 2 (1) Fitness studio Dekker (2) en Kattenberg verhuizingen team 2 (3).