• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Oene stopt WZC in zak

WAPENVELD Ook WZC heeft de positieve reeks van Oene niet kunnen verstoren. De klompenbrigade stopte de Wapenvelders met 0-3 in de zak. Het gevolg vooral van inzet, gepaard aan inzicht en snelheid voorin.

Dick van der Veen

Aan strijdlust ontbreekt het de Wapenvelders niet. Meer balbezit in het eerste half uur, maar nauwelijks kansen. Een verdienste van de Oener defensie enerzijds en gebrek aan creatief vermogen anderzijds. Het zelfvertrouwen van WZC krijgt in de 20ste minuut een knal als doelman Wolter Bos zich verslikt in een bal met veel effect. Jim Schaap, ijverig en snel, is er als de kippen bij om dat af te straffe: 0-1.

Trainer Eddy Zwijnenberg probeert met de inbreng van Everhard Stoffer het tij te keren. Dat pakt faliekant verkeerd uit. Hij zorgt weliswaar voor enige dreiging, maar loopt uiteindelijk tegen twee gele kaarten op, waardoor hij vroegtijdig de douche mag opzoeken. Oene houdt de linies kort en nadat Mike Nijland voor de thuisclub op de altijd betrouwbare sluitpost Wim Riphagen stuit, beslist aanvoerder Patrick Kamphuis het duel in de 63ste minuut. Hij vuurt ver buiten de zestien een projectiel af dat over de grabbelende handen inslaat: 0-2.

Daar waar de wissels bij Oene positief uitpakken, heeft Zwijenberg geen gelukkige hand van wijzigen. Op de valreep schiet Jesse Teeuwen een vrije trap schitterend binnen, waarmee hij WZC nog wat dieper in de zak duwt. WZC dringt aan, krijgt wat kleine kansen, maar de scherpte ontbreekt, waardoor al het sleuren en trekken niet rendeert.

Bij Oene staat de 29-jarige Edwerd Schuring dit seizoen voor de groep. ,,Ik heb na het trainen van divisie jeugd bij Epe de kans gekregen. We hebben de selectie uigebreid van 15 naar 18 spelers. Daar waar kan, zetten we druk naar voren. Het is een team dat werkt voor elkaar en onomwonden uitspreekt voor goud te willen gaan. Mijn insteek is om ons zo snel mogelijk veilig te spelen. Op dit moment hebben we te maken met blessures van Mike van Bussel, Joerie Schuring en Wiljan van Hell. Yve Hilberink maakt langzaam weer minuten. Dat er potentie in de groep is om in de subtop mee te draaien is me bekend. Dat het ook lukt is mooi meegenomen. We zullen wel zien of we mee kunnen blijven draaien."

Het mag helder zijn dat de durf van het Oener bestuur om een jonge trainer uit eigen geleden vertrouwen te schenken goed uitpakt. Bij WZC hebben ze in Zwijnenberg juist een man met veel ervaring waaraan de vereniging veel is verschuldigd. Het zit hem deze middag allerminst dat de ploeg uit de organisatie loopt. Hij zal in zijn laatste seizoen de juiste snaar wel weer raken, zoals vele malen eerder, om de ploeg uit de gevarenzone te loodsen.