• eigen foto

Nunspeet wil terug naar het linkerrijtje

NUNSPEET Eersteklasser Nunspeet hervat zaterdag 19 januari de competitie met een thuisduel tegen Hierden. Op sportpark De Wiltsangh begint de wedstrijd om 14.45 uur. ,,We moeten winnen", zegt Marnix Tissingh. ,,Een wedstrijd tegen een buurvereniging brengt altijd iets extra's voor spelers, supporters en sponsors."

Volgens Tissingh geeft het verloop van de eerste competitiehelft weinig reden tot juichen en is de elfde plek op de ranglijst een teleurstelling." Er zullen dan ook punten gepakt moeten worden om niet (nog) verder in de problemen te komen. ,,De voorbereiding in augustus was prima. We lieten goed voetbal zien, scoorden veel en lieten een resultaat zien tegen buurverenigingen Elburger Sportclub en VSCO'61. Wellicht dat een loodzware start van de competitie tegen kampioenskandidaten de oorzaak is geweest voor de matige resultaten. Het vertrouwen van de jonge spelers liep snel een deuk op."

SELECTIE Marnix Tissingh zit voor het achtste seizoen bij de selectie en heeft veel spelers zien gaan en komen, maar het ingezette beleid van de vereniging maakt hem enthousiast. Eind 2019 gaat naar verwachting de eerste schop de grond in voor de nieuwbouw van de accommodatie. Daarnaast maken veel eigen jongens deel uit van de selectie. Tissingh juicht dit alles toe. Hij noemt de namen van onder andere Niek Daalmeijer, Lars Polinder, Andrew Galea, Karim Mulder, Bram Beek en recent Rutger Doornwaard. ,,Allen hebben stuk voor stuk een mooie voetbaltoekomst voor zich. Door schorsingen en langdurige blessures van onder meer Mark Dekker en Lars Ten Dolle maken deze jongens direct meer speelminuten dan gewenst. Zorgvuldig inpassen was hierdoor onmogelijk. Op langere termijn gaat deze harde leerschool zijn vruchten afwerpen, maar het niveau in de eerste klasse ligt dermate hoog dat een foutje of onoplettendheid vaak direct wordt afgestraft door de tegenstander."

Dieptepunt voor vv Nunspeet was de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen DTS 35, waarbij er na 25 minuten een 3-0 achterstand op het scorebord stond. Daarbij wil Tissingh aantekenen dat deze tegenstander samen met NSC uit Nijkerk en Bennekom tot de beste ploegen in de klasse behoort.

VERTROUWEN ,,Het vertrouwen en geloof in eigen kunnen is tijdens de winterstop teruggevonden. Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft zijn we met de spelers een paar dagen op pad gegaan. We hebben op een andere locatie getraind en er zijn gesprekken met elkaar gevoerd. Het is nu aan ons, de spelers die zaterdag in het veld staan, of op de bank zitten." Inmiddels is er een bijna volledig fitte spelersgroep en wordt uitgekeken naar de hervatting van de competitie.

ZATERDAGMIDDAG ,,We hebben geen excuus meer en gaan als collectief de strijd aan. Op de training laten we het al vaak zien, maar het belangrijkste is natuurlijk de zaterdagmiddag. We zullen met passie de supporters, vele vrijwilligers op de club en sponsoren aan ons moeten binden, zodat we samen een mooie tweede competitiehelft kunnen neerzetten en Nunspeet weer op de kaart gaan zetten."