• Archieffoto.

    Eddy Bossenbroek

Nunspeet verslaat Hierden

NUNSPEET Nunspeet speelde afgelopen zaterdag tegen buurtvereniging Hierden op een druk bezocht sportpark De Wiltsangh. Nunspeet, dat de eerste competitiehelft teleurstellend gepresteerd had, moest een overwinning over de streep trekken om aansluiting met het linker rijtje te behouden. De voorbereiding was bemoedigend te noemen. Een 2-1 overwinning op Columbia en een verdienstelijk gelijkspel tegen hoofdklasser Urk had de jonge ploeg van trainer Freddy Smit het nodige vertrouwen gebracht.

Tijdens de winterstop had men samen hard gewerkt aan een aanpassing in het systeem. Het nieuwe systeem met Polinder en Galea in het centrum van de verdediging stond deze wedstrijd als een huis. De aanvallers van Hierden konden buiten de eerste 5 minuten slechts zelden gevaarlijk voor doelman Abma verschijnen.

EERSTE HELFT Het jeugdige Nunspeet wist het thuispubliek voor zich te winnen. Met veel enthousiasme werd de aanval veelvuldig gezocht en diverse kansen gecreëerd, terwijl de verdedigers hun mannetje stonden. In de 8e minuut was het Van Wetering die Nunspeet terecht op voorsprong wist te schieten met een knal in de kruising. Na deze voorsprong bleef Nunspeet strak verdedigen en wist men met snelle uitvallen het vijandelijke doel te zoeken.

Goede kansen kwamen er voor Keklikoglu in de 23e minuut en opnieuw Van Wetering in de 33e minuut. Met een 1-0 voorsprong zocht Nunspeet de kleedkamer op. Direct na de hervatting wist Keklikoglu de voorsprong voor Nunspeet op 2-0 te brengen met een harde uithaal vanaf de 16 meter.

TWEEDE HELFT In de 80e minuut wist de keeper van Hierden met kunst en vliegwerk de bal binnen de lijnen te houden, maar Van Wetering wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde op een prachtige wijze de 3e Nunspeetse treffer en zijn 2e van de wedstrijd. Hiermee werd de eindstand op 3-0 bepaald en pakte Nunspeet in de eerste competitiewedstrijd van 2019 meteen een belangrijke overwinning.

Zaterdag 26 januari speelt Nunspeet opnieuw een thuiswedstrijd op sportpark De Wiltsangh tegen DZC. Aanvang 14.45 uur.