• Archief BDU Media

Nunspeet verslaat ESC Elburg met ruime cijfers

NUNSPEET Nunspeet  heeft de tweede poulewedstrijd om de KNVB-districtsbeker, tegen 2e klasser ESC Elburg, met ruime cijfers gewonnen: 5-0.

Het verjongde team van Freddy Smit speelde een lastige eerste helft tegen ESC. Ondanks het feit dat de voorwaartsen van Nunspeet diverse goede scoringskansen kregen beten de Elburgers, waar mogelijk en met name voor rust, toch moedig van zich af. De Nunspeet-verdediging kwam slechts sporadisch in de problemen. In de slotseconden van de eerste helft bezorgde de van DVS '33 overgekomen Lars van Wetering de thuisclub alsnog de verdiende 1-0 voorsprong.

In de tweede helft zijn de Elburgers er niet meer aan te pas gekomen. Nadat Van Wetering zijn ploeg vervolgens op een 2-0 voorsprong had gebracht schoot hij even later een toegekende vrije schop feilloos binnen. De Elburger defensie kreeg het zwaar te verduren en Nunspeet leek op een monsterscore af te stevenen toen Van Wetering doelman Kevin Struik met een vierde treffer opnieuw kansloos liet.  Het heeft er alle schijn van dat Nunspeet met Van Wetering een uitstekende spits heeft binnen gehaald op sportpark De Wiltsangh. Deze nieuwe aanwinst heeft in de voorbereiding inmiddels al meer dan 10X het vijandelijk doel getroffen. Huijgen bepaalde met een laatste doelpunt de eindstand op 5-0.

Nadat de eerste wedstrijd in bekerpoule ook al ruim door Nunspeet gewonnen werd (3-0) staat Nunspeet op de eerste plaats van deze poule.
Dinsdagavond 18 september wordt de laatste poulewedstrijd gespeeld op sportpark de Wiltsangh aanvang 20 uur.

Zaterdag 22 september start voor Nunspeet de competitie met een uitwedstrijd tegen Bennekom.