• Archief BDUmedia

Nunspeet geen gastgemeente wk volleybal

NUNSPEET De gemeente Nunspeet gaat niet als gastvrouw fungeren tijdens het wereldkampioenschap volleybal in 2022. Onder meer de eisen die door de Nevobo worden gesteld spelen hierbij een rol. Ook heeft de gemeente geen beleid als het gaat om deelname aan grote (top)sport evenementen.

Wijnand Kooijmans

Door de Nevobo wordt als voorwaarde gesteld dat de gemeente een vast aanspreekpunt en een teambegeleider moet aanstellen voor het land dat eventueel aan Nunspeet wordt toegewezen. De gemeente moet het verblijf regelen in een vier- of vijf sterren hotel en moet een bus beschikbaar stellen die volledig ten dienste staat van het team.

FESTIVAL Ook moet de gemeente een sporthal en fitnesscentrum ter beschikking stellen, een festival organiseren in het centrum met het toegewezen land als thema en moet een supportersreis worden georganiseerd naar wedstrijden van het toegewezen land. De laatste eis is dat twintigduizend euro aan de organisatie van het wereldkampioenschap moet worden bijgedragen.

Naast het ontbreken van beleid is binnen de begroting ook geen financiële ruimte als gastvrouw op te treden. Een sportevenement als bijvoorbeeld de Special Olympics sluit wel aan bij het huidige beleid en collegeprogramma.

VOORDELEN Bij het nemen van het besluit heeft het college de voordelen ook meegewogen. Zo biedt het gastvrouw zijn kansen op het gebied van sportpromotie en ledenwerving voor volleybalvereniging Hellas. Daarnaast is ook de economische impact interessant.