• Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek
  • Eddy Bossenbroek

Nunspeet dieper in zorgen na voetbalmiddag tegen KHC

NUNSPEET Het dondert na afloop in de kleedkamer bij Nunspeet. Door de 1-4 nederlaag tegen KHC, een directe concurrent in de bedreigde zone, is geel-en-blauw nu gevaarlijk dicht bij de plekken gekomen waar het voortbestaan als eersteklasser aan een zijden draadje hangt.

Dick van der Veen

,,Geheel onnodig," oordelen Freddy Smit en zijn assistent Mirchell Poot, die nog ver na de wedstrijd hun ongeloof uitspreken over vier persoonlijke fouten en een broze mentaliteit. ,,Zij winnen liggend op de grond de duels," is de constatering. Nunspeet begint goed. In de veertiende minuut schuift de teruggehaalde Peter Huijgen de bal in de verste hoek, waarmee het Kamper offensief in de kiem wordt gesmoord. Aan het feit dat hij seconden ervoor uit de bidon van de Kamper verzorger heeft gelurkt verbinden we geen conclusies.

Even daarna komen de gasten goed weg als de bal bij een scrimmage miraculeus uit de doelmond verdwijnt. Geheel onnodig komt KHC langszij als  bij de thuisclub de centrale verdediger zich aan de zijlijn bevindt, een back in moeilijkheden komt en de verdediging in plaats van de bal weg te rossen probeert voetballend een oplossing te vinden. Daar weet Karim Gabara wel raad mee.  KHC is daarna scherper, feller en heeft in  Gabara en de kleine balvirtuoos  Romano Luhukay een paar handenbinders van formaat.

SLORDIG Na rust houdt Nunspeet nog een kwartier het noodlot van zich af. KHC laat kansen liggen, maar wordt na ruim een uur een handje geholpen wanneer Luhukay alle gelegenheid krijgt om een pegel los te laten waarop Henrico Abma zich verkijkt. Dan is het snel gedaan. De bonkige spits Jeffrey de Nooijer mag tot één meter van het doel oprukken, de verdedigers staan erbij en kijken ernaar hoe de 1-3 tergend langzaam binnen rolt; weer een inschattingsfout  van Abma en de mensen voor hem geeft Gabara de gelegenheid voor zijn tweede en KHC's  vierde treffer. Nunspeet heeft deze middag met twee tegenstanders te maken: KHC en vooral zichzelf. Na acht nederlagen op rij is het tijd voor maatregelen, concludeert Smit. ,,We zullen elkaar deze week op de training eens goed in de ogen moeten kijken. Spelers lopen uit de organisatie, afspraken worden niet nagekomen. We zullen op bepaalde posities iets moeten doen. Er is een manco aan zelfvertrouwen en vandaag ook bij vlagen aan strijdlust." Een zware opgave voor het trainersduo, dat het uitgebreide blessureleed niet als een excuus gebruikt. Het speelt uiteraard wel mee als het week na week puzzelen is om de posities bezet te krijgen. KHC, dat ook een zwakke reeks kende, geeft deze middag het goede voorbeeld.