• Noord Veluwe Boys hoofdtrainer Gerrit Visch (links) en elftalleider Jerry van Beek.

    Jackie Laterveer

Noord Veluwe Boys bloeit en groeit

HATTEMERBROEK ,,Het gaat boven verwachting goed. De club gaat in alles vooruit en voetballend doen we het steeds beter. Dat zie je weliswaar nog niet terug in de cijfers, we sluiten dit seizoen als twaalfde af, maar dat komt. Ik had niet verwacht dat we nu al zo ver zouden zijn. We liggen op koers en maken binnen twee jaar de stap naar de 3e klasse."

Jackie Laterveer

 

Nunspeter Gerrit Visch (54) windt er in zijn eerste jaar als trainer van Noord Veluwe Boys geen doekjes om. ,,Ik ben ambitieus. Voor mij valt of staat alles met het resultaat. Ik wil winnen en stop een hoop tijd in het voetbal. Ik verwacht niet dat mijn spelers er net zoveel tijd insteken maar wel dat ze hun best doen." Na een korte stilte volgt de nuancering: ,,Voor mij zijn de drie P's belangrijk: Plezier, Passie en Prestatie. Als de eerste twee aanwezig zijn, volgen de prestaties vanzelf." Lachend: ,,En plezier hebben we bij Noord Veluwe Boys. Het eerste elftal is een echt vriendenteam. Verder is het een leuke, gezellige club met prima faciliteiten en betrokken vrijwilligers. Als je ziet hoe zo'n Piet de Jong de sportvelden onderhoudt. Dat verdient een groot compliment. Het is prettig werken hier."

OPBOUWEN Dat werken bestaat voor Visch vooral uit het opbouwen van een kwalitatief goed standaardelftal. Een kunstje dat hij eerder bij Vierhouten deed. ,,Ik ben een opbouwtrainer. Ik probeer het zo te regelen dat alles wat betref het eerste elftal op een hoger niveau komt." Bij Noord Veluwe Boys begon Visch en zijn staf op nul. ,,Er was geen standaardelftal meer maar door de komst van de veldteams van STB ontstond er wel de mogelijkheid. Daar gaan we nu helemaal voor." En met succes. Met name in de eerste periode van de competitie presteerde Noord Veluwe Boys opvallend goed. ,,Die sloten we als zevende af. Niet slecht voor een nieuwkomer. Het gekke is dat we nu veel beter voetballen maar meer moeite hebben met scoren. Niettemin ben ik dik tevreden met hoe het gaat. We worden steeds beter ondanks dat er spelers zijn afgevallen die moeite hadden met het prestatieniveau. De groep die we overhouden is zo gretig! Leuk is dat. Daarbij hebben we ons voor het volgend seizoen ook al weten te versterken. Er komen drie spelers bij." Trots: ,,We hebben dan voor het eerst ook een A1 jeugdteam, naast een C1. Voor het B1 jeugdteam zijn we nog op zoek naar enkele spelers. Dat is allemaal in een jaar geregeld. Noord Veluwe Boys bloeit en groeit."

Komende zaterdag spelen jullie de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Zalk. Dat gaat nergens meer om. Toch? ,,Integendeel! Die wedstrijd wordt hier gezien als een derby die we sowieso willen winnen. Dat leeft enorm binnen de club. Thuis speelden we met 3-3 gelijk. Zij maakten in blessuretijd gelijk. We hebben toen de overwinning weggeven." Strijdlustig: ,,Dat gaat nu niet gebeuren."