• Warmbloedpaardenfokvereniging Oldebroe

Nederlands Kampioenschap tweejarige tuigpaardhengsten

OLDEBROEK De Warmbloedpaardenfokvereniging Oldebroek en omstreken houdt dit jaar wederom haar fokdag met een groot tuigpaard- en hackneyconcours: 'Fokdag en Concours Zwaluwenburg'. Op deze dag wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap tweejarige tuigpaardhengsten aan de hand.

De 72ste editie van dit evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 augustus op landgoed Zwaluwenburg te Elburg. Nieuw dit jaar is de rubriek 'Nederlands Kampioen Tweejarige Tuigpaard hengsten aan de hand'. Voorheen vond deze rubriek plaats op de Nationale Tuigpaardendag in Ermelo. De organisatie hiervan heeft echter besloten om deze rubriek niet in haar programma op te nemen.

Warmbloedpaardenfokvereniging Oldebroek en omstreken gaat deze rubriek organiseren. Op de laatste zaterdag van augustus wordt er op landgoed Zwaluwenburg gestreden om het felbegeerde kampioenschap.

Naast deze rubriek is er nog veel meer te beleven op deze dag. De dag begint met de lokale keuring aan de hand. 's Middags wordt in de hoofdring een gevarieerd programma gebracht, waarbij afwisselend hackney's en tuigpaarden de revue passeren. In het middagprogramma wordt er, naast de rubriek voor tweejarige hengsten, gestreden om diverse kampioenschappen.

Meer informatie op deze website.