• Jackie Laterveer

Melvin Boender kijkt vooral vooruit

'T HARDE sv 't Harde is ondanks de mentale steun van een grote schare meegereisde supporters de competitie gestart met een ruime nederlaag. Uit tegen Hattem werd zaterdag met 4-1 verloren. De Hardenezen moeten daardoor nog minimaal een week langer wachten op de eerste competitieoverwinning sinds 14 november 2015.

Jackie Laterveer

De uitslag roept ongewild beelden op van het voor 't Harde dramatisch verlopen seizoen 2015-2016. Toen werden in 26 wedstrijden slechts 4 punten verzameld. Wat kunnen we dit seizoen van de groenwitten verwachten? Middenvelder Melvin Boender (21): ,,Op basis van de uitslag zou je inderdaad denken dat we door Hattem zijn afgetroefd. Dat is echter niet in overeenstemming met het wedstrijdbeeld. Met name in de tweede helft hadden we veel balbezit en speelden zij vooral op de counter. Het lukte ons echter niet om te scoren. Het was het steeds net niet. We moeten nu vooral vooruit blijven kijken."

De derdejaarsstudent verpleegkunde, afkomstig uit de eigen jeugd van 't Harde, maakte 2,5 jaar geleden zijn debuut in het eerste dat vorig jaar via het kampioenschap promoveerde naar de 2e klasse. Om vervolgens het afgelopen seizoen kansloos te degraderen. Boender: ,,Het was echt een rotseizoen. Jammer om zo iets mee te maken." Na een korte stilte: ,,Aan de andere kant was het wel een leerzame periode." Wat is het grote verschil met de 2e klasse? ,,Het gaat daar meer om de details, om slimmigheden. En het voetbal is natuurlijk beter. Ik heb een hoop geleerd."

Terug naar het nu. Wat doet 't Harde momenteel goed? ,,We spelen aanvallender en compacter. We zetten meer druk en maken het veld klein. We zijn vergeleken met het vorige seizoen ook strijdlustiger en leggen veel energie in ons spel. Daar zit meteen ook een gevaar. We moeten oppassen dat we aan het eind van de wedstrijd geen energie te kort komen." Strijdlustiger? Boender: ,,In de tweede helft van het vorige seizoen zijn we wat ingezakt. De gedachte 'het gaat niet wat worden' overheerste. Met de start van deze competitie is dat anders. Nieuwe ronde, nieuwe kansen." Wat zijn je verwachtingen?

,,Al die derby's in deze klasse maken dat het stuk voor stuk spannende duels worden. Het zijn wedstrijden die op zichzelf staan met gegarandeerd veel strijd op het veld. 't Harde heeft de naam dat het slecht presteert in derby's, in het kampioensjaar hebben we bijna geen derby gewonnen. Dat kunnen we nu rechtzetten." Komende zaterdag wacht thuis de eerste derby tegen VSCO '61? ,,Ze hebben zich dit jaar versterkt met twee spelers uit Nunspeet die 1e klas ervaring hebben. Verder is VSCO kwalitatief altijd goed. Vooral thuis spelen ze sterk. Uit laten ze het nog weleens liggen."