• Eigen foto

Lisanne Boer uit Wapenveld Nederlands kampioen eenwieleren

WAPENVELD Op het Cor Flemmix Circuit in Breda werd zaterdag het Nederlands kampioenschap eenwieleren gehouden. Eén van de ruim honderd deelnemers was Lisanne Boer uit Wapenveld. Ze deed mee aan alle zeven onderdelen en met haar puntentotaal is ze uitgeroepen tot Nederlands kampioen 2017 bij de dames.

Onder wisselende weersomstandigheden werden de wedstrijden verreden. De 100 meter, de 800 meter, de 5 en 10 kilometer maar ook de 50 meter één been, de 10 meter langzaam en een slalomparcours. Lisanne is al weer druk aan het trainen voor de volgende wedstrijd: het Europees kampioenschap dat deze zomer gehouden wordt in Nederland. 700 sporters uit 20 landen gaan met elkaar de strijd aan in Sittard-Geleen.

,,Mooie reclame voor de eenwielersport", zegt Lisanne. ,,In Nederland kan eenwieleren nog wel publiciteit gebruiken. Ik hoop dat de gemeente Heerde het ook als sport gaat zien. En als ik aan een vereniging vraag of ik op hun atletiekbaan mag trainen, dan kijken ze je aan of ze water zien branden. Best wel jammer."

Maar eerst rijdt Lisanne op 17 juni nog de Tour de dellen, een sponsortocht voor Kika. Ze gaat dit jaar 120 kilometer rijden voor het goede doel. Verder wil ze aan het eind van het jaar 'een rondje IJsselmeer' doen op de eenwieler. En natuurlijk nog wedstrijden in Duitsland en België. En ze kijkt nog verder vooruit: volgend jaar de wereldkampioenschappen in Seoul, Zuid-Korea en ze is nog van plan opnieuw de Mont Ventoux in Frankrijk te beklimmen, maar nu driemaal op één dag vanuit verschillende richtingen. Het eenwieleren heeft aan Lisanne in ieder geval een heel goede ambassadeur.